Hayırlı Akşamlar.Hayırlı Kandiller.
|
EMEL'İN SİHİRLİ ELLERİ
MALZEMELER
250 GR MARGARİN
1 PK YAŞ MAYA
1 SB YOĞURT
2 YUMURTA(1 sarısı üzerine)
1/2 SB SIVI YAĞ
3 YK SU
2 YK ŞEKER
1 YK TUZ,KARABİBER
1/2 BAĞ MAYDANOZ
1/2 DEREOTU
250 GR LOR PEYNİRİ
4-5 SB UN
YAPILIŞI
Yoğurma kabına ,şeker,tuz,yaş maya ufalanarak eklenir mayanın açılması için 10 dakika beklenir.
Karışıma,yoğurt,sıvı yağ,oda ısında margarin eklenerek karıştırılır,homojen kıvam alması sağlanır.
Sapları ayıklanan dereotu,maydanoz ince kıyılarak karışıma eklenir.
Unu azar azar eklenerek yumuşak bir hamur hazırlanır.
Hamur mayalanması için 15 dakika üzeri örtülerek bekletilir.
Mayalan hamur tekrar yoğrulur ve ceviz büyüklüğün de parçalar koparılır ,içine lor ve karabiber karışımı eklenir ,yuvarlanarak ağlanmış tepsiye dizilir.
Hamur bitine kadar aynı işleme devam edilir.
Ayrılan yumurta sarısı açmaların üzerine sürülür.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
OTLU AÇMA servise hazır.
AFİYET OLSUN.......................
|
Paylaş:Facebook
Twitter
Google+
puf puf nefis görünüyor canım.ellerine sağlık.sevgiler.
YanıtlaSilMerhaba canım teşekkürler.Gerçekten fuduk oldular .Kıymetli yorumların için teşekkürler.
SilEllerine sağlık şekerim.Tariflerin bir harika.Yoğunluktan her zaman yorum yazamasam da telden takipteyim.Türkiyeye dönmeme az kaldığı için şu ara telaşem çok.
YanıtlaSilSevgi ve muhabbetlerimle :)
canım teşekkürler seni yeniden bloğumda gördüğüme çok sevindim kıymetli yorumların için çok teşekkürler.
Sil