23 Mayıs 2014 Cuma

Et sote nasıl yapılır ?.Et Sote Tarifi ? .Sorularına yardımcı olmak için işte tarifi.Emel'in Sihirli Ellerin 'den sizlere et sote tarifi!!!
EMEL'İN SİHİRLİ ELLERİ

EMEL'İN SİHİRLİ ELLERİ

  • MALZEMELER
  • 700 GR KUZU KUŞ BAŞI 
  • 2 ADET KIRMIZI KAPYA BİBER
  • 2 BÜYÜK SOĞAN
  • 3 YK  SIVI YAĞ
  • 1 YK KEKİK
  • 1 TK KARABİBER
  • 1 TK ŞEKER
  • 1 TK PUL BİBER


  • AFİYET OLSUN..........
  • YAPILIŞI
  • Tavaya et alınır üzerine 1,5  bardak sıcak suyu ve sıvı yağı gezdirilir.
  • Et suyunu çekene kadar orta ateşte pişmeye bırakılır.
  • Etimiz pişerken biberler,soğanlar doğranır.(ben iri doğradım)
  • Suyunu çeken ete biber ve soğanlar eklenir iyice yumuşayana kadar birlikte pişirilir.
  • Et soteye  pişmeye  yakın tuz,şeker,kekik,karabiber,pul biber atılır karıştırılıp 5 dakika daha pişirilir ateşten alınır.


Paylaş:Facebook Twitter Google+

2 yorum:

  1. hımmm nefis nefisss.ellerine sağlık canım.sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. TEŞEKKÜR EDERİM CANIM SEVGİLER BENDEN.mutfagabuyrun.

    YanıtlaSil