Et sote nasıl yapılır ?.Et Sote Tarifi ? .Sorularına yardımcı olmak için işte tarifi.Emel'in Sihirli Ellerin 'den sizlere et sote tarifi!!!
|
EMEL'İN SİHİRLİ ELLERİ
- MALZEMELER
- 700 GR KUZU KUŞ BAŞI
- 2 ADET KIRMIZI KAPYA BİBER
- 2 BÜYÜK SOĞAN
- 3 YK SIVI YAĞ
- 1 YK KEKİK
- 1 TK KARABİBER
- 1 TK ŞEKER
- 1 TK PUL BİBER
- AFİYET OLSUN..........
- YAPILIŞI
- Tavaya et alınır üzerine 1,5 bardak sıcak suyu ve sıvı yağı gezdirilir.
- Et suyunu çekene kadar orta ateşte pişmeye bırakılır.
- Etimiz pişerken biberler,soğanlar doğranır.(ben iri doğradım)
- Suyunu çeken ete biber ve soğanlar eklenir iyice yumuşayana kadar birlikte pişirilir.
- Et soteye pişmeye yakın tuz,şeker,kekik,karabiber,pul biber atılır karıştırılıp 5 dakika daha pişirilir ateşten alınır.
|
Paylaş:Facebook
Twitter
Google+
hımmm nefis nefisss.ellerine sağlık canım.sevgiler.
YanıtlaSilTEŞEKKÜR EDERİM CANIM SEVGİLER BENDEN.mutfagabuyrun.
YanıtlaSil