13 Mayıs 2014 Salı

Merhabalar.Bu akşam yemeğine kızımın isteği üzerine köfte hazırladım ama tam onun istediği gibi olmadı.İzmir Köfte hazırladım sabah televizyonda yemek programın da İzmir Köfte yapmışlardı bende hem kızımın isteğini yerine getireyim hemde damağımız şenlensin diye sabah izlediğim tarifi aynen uygulayarak köftemi hazırladım güzel bir akşam yemeği oldu ailecek afiyetle yedik sizde leziz bir İzmir köfte yapmak isterseniz tarifi altta.
İZMİR KÖFTE TARİFİ,İZMİR KÖFTE NASIL YAPILIR,PRATİK İZMİR KÖFTE TARİFİ,KOLAY İZMİR KÖFTE NASIL YAPILIR

EMEL'İN SİHİRLİ ELLERİ

MALZEMELER

600 ORTA YAĞLI KIYMA
6 ADET ORTA BOY PATATES
2 BÜYÜK SOĞAN 
1/2 BAĞ MAYDANOZ
1 BAYAT EKMEK İÇİ
3-4 DOMATES
3-4 YEŞİL BİBER
2 DOMATES SALÇASI
TUZ,KARABİBER
KIZARTMAK İÇİN SIVI YAĞ

YAPILIŞI


Patatesler soyulur elma dilim doğranır kızgın yağda kızartılır.
Soğan rendelenir ekmek içi ufalanır kıymaya eklenir.
Kıymaya ince kıyım maydanoz eklenir ,tuzu karabiberi gezdirilir,yoğrulur.
Yoğrulan kıymadan parçalar koparılır avuç içinde parmak şekli verilir kızgın yağda çok az kızartılır.
Salça 1 sb suyla açılır patateslerin ve köftelerin tepsiye dizdikten sonra üzerine gezdirilir.
Domates ve biberler kesilir patates ve köftelerin üzerine kapatılır.
Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 15 dakika pişirilir.
İZMİR KÖFTE servise hazır.







Paylaş:Facebook Twitter Google+

0 yorum:

Yorum Gönder