2 Şubat 2014 Pazar

  1. Akşam oldu bir pazar gününü daha bitirdik.Akşam yemeği zamanı geldi bırakın hazırlaması uzun süren yemekleri .Bu akşam kendinizi biraz şımartın ve kolay hazırlanan fakat lezzeti bol sir spagetti hazırlayın bu akşam için ne dersiniz !size benim favori lezzetlerimden aparatif bir tarif 'MANTARLI BOLONEZ SOSLU SPAGETTİ'Yİ' tanıştırrmak istiyorum.Ne zaman  makarna krizine girsem kendimi mantarlı bu spagetti  hazırlarken buluyorum ,daha önce denemediyseniz işte tamda zamanı sizler için paylaşmak istiyorum.Malzemesi bol lezzeti daha da bol denemediyseniz tam zamanı tam sırası .......

EMEL'İN SİHİRLİ ELLERİ


  1. MALZEMELER

    1 PAKET SPAGETTİ
    10-15 ADET MANTAR
    150 GR KIYMA (dana)
    4-5 DOMATES
    1 TK KEKİK
    4-5 DAL FESLEĞEN
    3 YK SIVI YAĞ
    TUZ,KARABİBER

    • YAPILIŞI


    • Tencereye kaynar su alınır,suya spagettiler bırakılır,tuzu eklenip haşlanmaya bırakılır.

    • Tavaya sıvı yağ,kıyma alınır suyunu çekene kadar birlikte kavrulur.

    • Kavrulan kıymaya doğranmış mantarlar eklenir birlikte kavrulur.

    • Haşlanan spagettiler süzülür tencereye alınır çok az yağ gezdirilir karıştırılır.

    • Domatesler rendelenir eklenir suyunu çekip koyulaşana kadar yüksek ateşte pişirilir.

    • Sos hazır olunca tuzu karabiberi kekiği eklenir ,karıştırılıp ateşten alınır.

    •  Spagetti sosla buluşturulur.

    • Servis tabağına yeterince alınır fesleğenle süslenir .

    • MANTARLI BOLONEZ SOSLU SPAGETTİ servise hazır.

    • AFİYET OLSUN........












Paylaş:Facebook Twitter Google+

0 yorum:

Yorum Gönder