1 Şubat 2014 Cumartesi

Merhabalar Karne tatilinin ilk haftasını geride bırakıyoruz.Bütün hafta boyunca gezildi Çocuklarımızla sinemalara sirklere,akraba gezmelerine gidildi ,artık evdesiniz . Hafta sonu geldi,eksiksiz bir sofra kurup keyifle kahvaltı yapmak  istiyorsunuz.Hafta sonu kahvaltısı için işte sizlere benim önerim.Ispanaklı gül böreği......

EMEL'İN SİHİRLİ ELLERİ

  • MALZEMELER
  • 1 KG YUFKA
  • 1 KG ISPANAK
  • 2 ORTA BOY SOĞAN
  • 3 YK SIVIYAĞ
  • 1 SB SÜT 
  • 2 YUMURTA(1 sarısı dışına)
  • 1 ÇB SIVIYAĞ
  • 150 GR LOR(arzuya göre)
  • SUSAM , ÇÖREK OTU
  • TUZ, KARABİBER
  • YAPILIŞI
  • Ispanaklar yıkanıp  ayıklanır.Sirkeli suda bekletilir.
  • Tavaya 3 yk sıvı yağ alınır soğanlar iri doğranır ,hafif  pembeleşen soğanlara, ıspanaklar doğranır ,tuzu, karabiberi eklenir.birlikte azıcık sotelenir.
  •  Sotelenen ıspanaklar soğumaya bırakılır.Arzuya göre lor eklenir karıştırılır.
  • Yufka  tezgaha serilir 4'e bölünür.Süt ,yumurta ,sıvı yağ çırpılır sos hazırlanır.  
  • Yufkaların üzerine sürülür,iç harçtan alınır yufkaların geniş kısmına yayılır rulo yapılır,sarılır.
  • Sarılan rulolar içe doğru kıvrılarak gül şekli verilir.Tüm yufkalara aynı işlem uygulanır.
  • Börekleri fırın tepsisine dizeriz.Ayırdığımız yumurta sarısını yağla çırpar ,böreklerin üzerine süreriz
  • .Üzerine susam ,çörek otu serpilir.
  •  Önceden ısıtılmış 175 derece  fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.

  • AFİYET OLSUN................


Paylaş:Facebook Twitter Google+

0 yorum:

Yorum Gönder