12 Şubat 2014 Çarşamba

Mevsim kış ama sebze meyve çeşitliliği fazlasıyla bol.Bezelyenin baklanın,kerevizin,bolca bulunduğu ve sağlık deposu sebzeler sebzeler çeşit fakat anne olarak kızıma yedirebilmek zor.Bu akşam yemeği için bezelye var bakalım kızım gelince ne yorum yapacak umarım, okuldan bolca koşturup acıkmış olarak gelir ve hayırlara fırsat olmadan yer.Bende Bezelyenin tadını hafifletip,yemeğe  lezzet katmak için bezelye'ye bulgur ekledim.Kızıma göre uyarlanmış oldu , bizim evde ancak böyle seviliyor .Bakalım sizin evde'de beğenilip çocuklarınızla yenilecek mi?
Benim elim den benim tarifim'le BULGURLU ZEYTİNYAĞLI TAZE BEZELYE
  • EMEL'İN SİHİRLİ ELLERİ

    • MALZEMELER
    • 1 KG BEZELYE
    • 4-5 ADET ORTA BOY DOMATES
    • 1 ADET SOĞAN
    • 1 KF BULGUR (pilavlık)
    • SIVI YAĞ
    • TUZ,1 TK ŞEKER
    • SU
    • YAPILIŞI
    • Bezelyeler ayıklanıp ortadan ikiye bölünür,domatesler soyulup küp doğranır.Pişirme kabına sıvı yağ alınır soğanlar doğranır birlikte kavrulur.Domatesler eklenir birlikte sunu çekip koyulaşana kadar kavrulurlar.Koyulaşan domateslere bezelyeler eklenir tuzu ,1 tk şekeri eklenir.Bir miktar böyle suyu ve bulguru ekleyip orta ateşte pişirilir. Bezelyeler yumuşayınca ateşten alınır.
    • AFİYET OLSUN...............



Paylaş:Facebook Twitter Google+

0 yorum:

Yorum Gönder