12 Şubat 2014 Çarşamba

Nice zamandır aklımda olun fakat tarifi bir türlü paylaşamadığım' Domatesli Bulgur Pilavını en nihayetinde bugün yaptım.Kızım devamının olup olmadığını sora sora yedi ayni anlayacağınız kızım bayıldı. Sizler de tarifimi beğenir ;umarım denersiniz?.Benim yorumumla ........DOMATESLİ TEREYAĞLI BULGUR PİLAVI

EMEL'İN SİHİRLİ ELLERİ

  • MALZEMELER
  • 2 SB PİLAVLIK BULGUR
  • 2 ORTA BOY DOMATES
  • 1 ADET SOĞAN
  • 1 YK TEREYAĞ
  • 2YK SIVI YAĞ
  • 1 YK DOMATES SALÇASI
  • TUZ, KARABİBER
  • 3-4 SB SICAK SU
  • YAPILIŞI
  • Tavaya sıvı yağ ,salça alınır.Soğan rendelenir birlikte salçanın kokusu çıkana kadar kavrulur.Rendelenmiş domatesler eklenip  sos kıvamına gelene keder kavrulur.Bulgur, tereyağı ,eklenir birlikte biraz çevrilince sıcak suyu tuzu,(arzuya göre karabiberi)eklenir karıştırılıp orta ateşte bulgurun kabarması beklenir. Bulgurlar kabarıp sunu çekince ocaktan alınır.Sıcak servis edilir.
  • DOMATESLİ TEREYAĞLI BULGUR PİLAVI HAZIR....

  • AFİYET OLSUN...................






Paylaş:Facebook Twitter Google+

0 yorum:

Yorum Gönder