4 Ekim 2015 Pazar

Merhabalar.Yaz sıcağının fazla fazla hissedildiği bir pazar gününde Antalya 'dan herkese selamlar.Bugün Ailecek dışarıda, Pazar kahvaltılarının vazgeçilmez mekanlarından sosyete pazarına gittik . Orada yenilen bazlamadan sonra eve geldiğimde yemek yemek istemedim pratik ve lezzetli bir çözüm bulmalıydım ve Tarhana Çorbası yapmaya karar verdim hem küçük prensesime yemekleri tattırmaya başladım tarhananın da tadına baktırırm diyerekten girdim mutfağa ve çarçaçuk hazırlananından işte karşınızda Tarhana Çorba.
PRATİK TARHANA ÇORBA NASIL HAZIRLANIR.TARHANA ÇORBA .ÇORBA TARİFİ.KOLAY TARHANA ÇORBA TARİFİ.

EMEL'İN SİHİRLİ ELLERİ

MALZEMELER

3 TEPELEME YEMEK KAŞIĞI TARHANA

2 ADET DOMATES

1 ADET SOĞAN

1 YEMEK KAŞIĞI BİBER SALÇASI

KURU NANE,TUZ

2 YEMEK KAŞIĞI TEREYAĞ

6-7 DİŞ SARIMSAK 

SICAK SU

YAPILIŞI


Tencereye sıvı yağ,salça,rendelenmiş soğan alınır ,salçanın kokusu çıkana kadar kavrulur.

Diğer tarafta tarhana küçük bir kasede ıslatılıp yumuşamaya bırakılır.

Tencereye rendelenmiş domates eklenir ,tuzu serpilir koyulaşması beklenir.

Karışım koyulaşınca tencereye yeterince sıcak su eklenir kaynaması beklenir.

Kasede yumuşamaya bırakılan tarhanaya kaynayan karışımda 2-3 kaşık alınarak ılınması sağlanır ve tencereye yavaş yavaş karıştıra karıştıra dökülür.

Tenceredeki karışım koyulaşıp kaynayana  kadar karıştırılmaya devam edilir.

Koyulaşan ve kıvam alan çorba ateşten alınır kuru nanesi ve sarımsağı eklenir.

TARHANA ÇORBA servise hazır .


AFİYET OLSUN.........












Paylaş:Facebook Twitter Google+

1 yorum:

  1. kışın en sevdiğim çorbalardan dır canım.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil