EMEL'İN SİHİRLİ ELLERİ
MALZEMELER
3 KİLOGRAM YAĞLI KEMİKLİ OĞLAK ETİ
5-6 ADET ORTA BOY DOMATES
2 TEPELEME YEMEK KAŞIĞI TEREYAĞI
KEKİK,TANE KARABİBER,PUL BİBER,TUZ
YAPILIŞI
Kasapta etler istenilen büyüklükte kestirilir.
Sebzeler,soyulur,iri iri doğranır pişirme tepsisine alınır .
Sebzeleri doğrama işlemi bitince ,etlerde pişirme tepsisine alınır, baharatları,tuzu eklenir ve birlikte karıştırılır ve
harmanlanan karışım tepsiye yayılır .
Oda ısısında yumuşayan tereyağ'dan tepsinin istenilen yerlerine bırakılır.
Tandır odun ateşinde ağır ağır 2,5 saatte pişmeye bırakılır odun ateşinde pişme imkanı yoksa fırında 225 derece de 3 saat pişmeye bırakılır.
NOT:Kemikli tandırı öncelikle 1,5 saat alüminyum folyo ile pişirmeye bırakıp daha sonra folyoyu alarak pişirerek ,
SEBZELİ TANDIR servise hazır sıcak servis yapılır.
AFİYET OLSUN.............
|
0 yorum:
Yorum Gönder