18 Şubat 2015 Çarşamba

Merhabalar.Sevenlerime ve takipçilerime selamlar.Bugün Antalya da fırtına var.Havalar yurt genelinde soğuk hava hakim.Havaların soğuk olması hastalıkları da beraberinde getiriyor,bu sebeple bol bol sebze ve meyve yemek gerekiyor.Vitamin değeri yüksek besinlerle her zamankinden daha fazla beslenmek bu soğuk havalarda hastalıklardan ancak korunmamızı sağlar.Bende bugün Zeytinyağlı Ispanak yaptım içerisinde havucu nohut'u bulguru derken vitamin değeri yüksek besleyici bir yemek oldu.Ispanağı daha önce böyle yemeyenler için müthiş bir alternatif şimdi buyurun tarife....
EMEL'İN SİHİRLİ ELLERİ

EMEL'İN SİHİRLİ ELLERİ

MALZEMELER

500 GR ISPANAK 

1 KASE HAŞLANMIŞ NOHUT

2 ADET BÜYÜK HAVUÇ

3 ADET DOMATES

1 FİNCAN BULGUR

1 ADET SOĞAN

1 YK DOMATES SALÇASI

3YK ZEYTİNYAĞ

TUZ,LİMON

YAPILIŞI

Ispanaklar ayıklanır sirkeli suda bekletilir ardından doğranır..Tavaya ,küp doğranmış soğanı,salçaları  alınır kavrulur.

Kavrulan malzemelere doğranmış havuç ve haşlanmış nohut eklenir karıştırılır .

Rendelenmiş domatesleri ve bulguru  ekler sos kıvamı alana kadar pişirilir.

Karışım  hazır olunca doğranmış ıspanaklar da eklenir karıştırılır bir taşım kaynayınca yeterince suyu ve tuzu eklenir kısık

 ateşte  20-25 dakika pişmeye bırakılır.

ZEYTİNYAĞLI  ''NOHUTLU BULGURLU ISPANAK ''servise hazır.





AFİYET OLSUN..........






Paylaş:Facebook Twitter Google+

1 yorum:

  1. Bu şekilde semiz otu ile yaparım.Bulgur yerine kırmızı veya yeşil mercimek bol sarımsak koyarım.Çok güzel görünüyor ellerine sağlık. Sevgiler

    YanıtlaSil