14 Şubat 2015 Cumartesi

Merhabalar.Bugün klasikleşmiş  Antalya lezzetlerinden Tahinli Bal Kabağı Tatlısını paylaşmak isterim.Bizler buralarda kabak tatlısını üzerine bolca tahin gezdirmeden tercih etmiyoruz bir kere ağız tadımız böyle alışmış ımm  lezzeti tahinle katlanıyor. Bugün bu mükemmel lezzeti tahinli olarak denemeyenler için bu tarifim.Buyurun tarife...........

EMEL'İN SİHİRLİ ELLERİ


MALZEMELER

1 KG KABAK

2,5 SB ŞEKER

1 SB ÇEKİLMİŞ CEVİZ

1 SB TAHİN 


YAPILIŞI

Kabaklar ayıklanır,iri iri doğranır.

Kabaklar tencereye alınır ,üzerine şekeri ve bir miktar su eklenir.

Tatlı  kısık ateşte  kabaklar yumuşayana kadar pişmeye bırakılır.

Kabaklar yumuşayıp şekerini çekince tatlı ateşten alınır.

Ilınan tatlı servis tabağına alınır üzerine tahin gezdirilir ceviz serpilir.

TAHİNLİ KABAK TATLISI  


                                            AFİYET OLSUN...........

Paylaş:Facebook Twitter Google+

1 yorum:

  1. bir Antalyalı olarak bilmem mi tahinli kabağı :) ellerine sağlık canım tatlı delisi oldum çıktım zaten:) ziyaretin için çok teşekkür ederim. Bebeğin olacağına çok sevindim canım su ana aynı duyguları yaşıyoruz demektir bu:) hayırlısıyla kolaylıkla sağlıkla alalım inşallah bebeklerimize kucağımıza şimdiden sağlıklı kolay doğumlar diliyorum görüşmek dileğiyle..

    YanıtlaSil