Merhabalar ,yeni yılın ilk postuyla karşınızdayım.Takipçilerimizin ve bütün sevdiklerimin yeni yılını kutluyorum. Yeni yıl bize sağlık, mutluluk ,huzur,bol bereket getirsin inşallah.Yılbaşı sofrası için nacizane hazırladığım Profiterolü paylaşmak istedim .Yapımının kolaylığı ve hafifliğinden dolayı bu tatlıyı tercih ettim şimdi de sizinle paylaşma zamanı bakalım ben profiterolü nasıl yapmışım.Buyurun tarife.
|
EMEL'İN SİHİRLİ ELLERİ
MALZEMELER
ÇİKOLATA SOSU İÇİN
2 YK KAKAO
80 GR BİTTER ÇİKOLATA
2,5 SB SÜT
1 SB ŞEKER
2 YK UN
HAMURU İÇİN
100 GR TEREYAĞ
3 ADET YUMURTA
1 SB UN
1 SB SU
1 TK ŞEKER
1 ÇK TUZ
KREMASI İÇİN
1 SB ŞEKER
2,5 SB SÜT
3 YK UN
1 PK VANİLYA
1 ADET YUMURTA
1 YK TERAYAĞ
YAPILIŞI
Tencereye su ,tereyağ,un ,şeker ,tuz alınır hamur koyulaşana kadar karıştırılarak hamurun toplanması sağlanır hamur toplanınca ateşten alınır ve ılınmaya bırakılır.
Hamur ılınınca yumurtalar teker teker kırılır mikserle çırpılır ve yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine sıkma torbasıyla veya kaşık yardımıyla hamur tepsiye paylaştırılır 30-35 dakika 180 derece fırında pişmeye bırakılır.
KREMASI İÇİN
Tavaya süt,şeker,un,yumurta alınır ve karıştırılarak koyulaşması beklenir koyulaşan krema son olarak tereyağ ve vanilya eklenir ılınmaya bırakılır.
ÇİKOLATA SOS İÇİN
Tavaya kakao,un,süt,bitter çikolata alınır karıştırılarak kıvam alması beklenir.Kıvam alan çikolata sos ateşten alınır soğumaya bırakılır.
Pişen profiteroller ılınınca çay kaşığı yardımıyla kremayla doldurulur ve servis kaplarına alınırlar.
Son olarak üzerine çikolata sos gezdirilir .
PROFİTEROL servise hazır.
afiyet olsun......
|
Paylaş:Facebook
Twitter
Google+
akşam akşam canım çekti yaa.^^ yapayım bari.
YanıtlaSilolsada yesem şimdi.ellerine sağlık canım.sevgiler.
YanıtlaSil