4 Kasım 2014 Salı

Merhabalar.Bugünün paylaşımı Pazı Dolma .Kızım için hazırladığım bir akşam yemeği.
Şimdi buyurun tarife........
EMEL'İN SİHİRLİ ELLERİ

EMEL'İN SİHİRLİ ELLERİ

MALZEMELER

3 BAĞ PAZI

1,5 SB PİRİNÇ

3 ORTA BOY SOĞAN

1 YK DOMATES SALÇASI

1 TK BİBER SALÇASI

1/4 BAĞ MAYDANOZ

1 TK KURU NANE

1 TK KARABİBER

1 TK TUZ

SIVI YAĞ

YAPILIŞI

Tavaya sıvı yağ ve salçalar alınır üzerine ince doğranmış soğanlar eklenir birlikte kavrulur.

Pazılar sıcak suda 1-2 dakika haşlanır.

Malzemeler kavrulunca ateşten alınır,pirinç ve ince kıyılmış maydanoz ve baharatlar ,tuzu eklenir.

Haşlanan pazıların ortasına iç harçtan yeterince paylaştırılır ve parmak gibi incecik sarılarak pişirme kabına alınır.

Pazılar ve iç harç bitince dolmaların üzerine  sıcak su gezdirilir orta ateşte 25-30 dakika pişirilir. 

PAZI SARMA servise hazır.

AFİYET OLSUN.....





Paylaş:Facebook Twitter Google+

0 yorum:

Yorum Gönder