Merhabalar.Bugünün paylaşımı Pazı Dolma .Kızım için hazırladığım bir akşam yemeği.
Şimdi buyurun tarife........
|
EMEL'İN SİHİRLİ ELLERİ
MALZEMELER
YAPILIŞI
Tavaya sıvı yağ ve salçalar alınır üzerine ince doğranmış soğanlar eklenir birlikte kavrulur.
Pazılar sıcak suda 1-2 dakika haşlanır.
Malzemeler kavrulunca ateşten alınır,pirinç ve ince kıyılmış maydanoz ve baharatlar ,tuzu eklenir.
Haşlanan pazıların ortasına iç harçtan yeterince paylaştırılır ve parmak gibi incecik sarılarak pişirme kabına alınır.
Pazılar ve iç harç bitince dolmaların üzerine sıcak su gezdirilir orta ateşte 25-30 dakika pişirilir.
PAZI SARMA servise hazır.
|
Paylaş:Facebook
Twitter
Google+
0 yorum:
Yorum Gönder