Yağmurun bereket olup yağdığı Antalya akşamından takipçilerim ve tüm sevenlerime ,herkese merhabalar.Akşam yemeğine ''Etli Kereviz''pişirdim eşim kerevize bayılır helede etli olunca değmeyin keyfine .Sofrayı hazırlarken kızım yardım etti hazır kerevizi yapmışken resimlemek istedim kızım ben çekerim diye hemen işe girişti ben de engel olmadım paylaştığım fotonun hataları öylece kaldı artık bu defa böyle oldu.Kızımın ellerinden resimlediğim yemeğimi sizlerle paylaşma zamanı buyurun
tarife .......
|
EMEL'İN SİHİRLİ ELLERİ
MALZEMELER
300 GR KEREVİZ
150 GR DANA KUŞBAŞI
1 KASE HAŞLANMIŞ NOHUT
1 ADET HAVUÇ
1 ADET KAPYA BİBER
3 ADET DOMATES
2 ADET SOĞAN
1 YK DOMATES SALÇASI
1 TK BİBER SALÇASI
3 YK SIVI YAĞ
TUZ,KARABİBER
YAPILIŞI
Kereviz yıkanır sirkeli suya doğranır ve bekletilir.
Tencereye etler alınır üzerine geçen sıcak su ve küçük doğranan ve havuç eklenir etler ile birlikte yumuşayana kadar pişirilir.
Etler yumuşayınca salçalar ve ince doğranmış soğanlar eklenir malzemelere haşlanmış nohut eklenir.
Domatesler rendelenir kavrulan salçalara eklenir sos kıvamı alana kadar 3-5 dakika pişirilir .
Tencereye :kereviz eklenir üzerine sıcak suyu ,tuzu karabiberi eklenip 15-20 dakika pişirilir ateşten alınır.
ETLİ KEREVİZ servise hazır.
AFİYET OLSUN...........
|
Paylaş:Facebook
Twitter
Google+
kerevizin en güzel hallerinden biri olmuş çok lezzetli görünüyor (h)
YanıtlaSil