21 Mayıs 2014 Çarşamba

Merhabalar ,iyi akşamlar.
ZEYTİN YAĞLI PATLICAN ,FESLEĞENLİ PATLICAN TARİF,,FESLEĞENLİ SARIMSAKLI PATLICAN TARİFİ ,ZEYTİNYAĞLI

EMEL'İN SİHİRLİ ELLERİ

MALZEMELER

7-8 ADET İNCE UZUN PATLICAN(göl)
5-6 ADET DOMATES
1 ADET ORTA BOY SOĞAN
2 DİŞ SARIMSAK
5-6 DAL FESLEĞEN
3 YK ZEYTİNYAĞ
TUZ,ŞEKER

YAPILIŞI

Patlıcanlar alaca soyulur tuzlu suda bekletilir.
Domatesler yemeklik doğranır tencereye alınır,zerine küp doğranan soğan ve sıvı yağ eklenir ateşe verilir.
Karışım sos kıvamı alan karışıma tuzlu suda bekletilen patlıcanlar tencereye eklenir,tuzu,şekeri gezdirilir.
Birlikte biraz kavrulan yemek 1 sb su eklenir orta ateşte patlıcanlar yumuşayana kadar 15 dakika pişmeye bırakılır.
Yemek piştiğinde ateşten alınır sarımsaklar ve fesleğen eklenir karıştırılır.
ZEYTİNYAĞLI FESLEĞENLİ PATLICAN servise hazır.


Paylaş:Facebook Twitter Google+

0 yorum:

Yorum Gönder