29 Nisan 2014 Salı

Merhabalar.Mutlu günler .Bugün uzun zamandır sizlerle paylaşmak istediğim fellah köftesini yaptım,sık sık yaptığım bu leziz köfteyi sizlerle paylaşmak nasip olmamıştı ,bugün özellikle bu sebepten yapıldı bu köfte.Bizim evde Adana lezzetleri çok seviliyor.Bizler severek yiyoruz denemeyenler ve tadmayanlar varsa tarifi hemen altta .
FELLAH KÖFTE TARİFİ,FELLAH KÖFTE NASIL YAPILIR,KOLAY FELLAH KÖFTE TARİFİ ,SARIMSAK SOSLU FELLAH KÖFTE NASIL YAPILIR
EMEL'İN SİHİRLİ ELLERİ

MALZEMELER

1 SB KÖFTELİK BULGUR
1 ÇB İRMİK 
2 YK UN
3 ADET DOMATES
2 ADET YEŞİL BİBER
2 DİŞ SARIMSAK
1 ADET SOĞAN
1/2 BAĞ MAYDANOZ
1 YK BİBER SALÇASI
1 TK DOMATES SALÇASI
TUZ,KİMYON,KARABİBER

YAPILIŞI

Köftelik bulgur ve irmiğe üzeri geçinceye kadar kaynar su dökülür demlenmeye bırakılır.
Domatesler rendelenir.
Biberler ,soğan küp doğranır.
Tavaya salçalar,sıvı yağ alınır birlikte kavrulur.
Salçanın kokusu çıkınca soğan ,sarımsak ve biber  eklenir kavrulur.
Demlenmeye bırakılan bulgurlu karışıma un eklenir  ve yoğrulur.
Arada sırada ellerimizi ıslatarak sakız kıvamı alana kadar yoğrulur .
Yoğrulan hamurdan fındık büyüklüğünde parçalar koparılır, avuç içerisinde yuvarlanır,serçe parmağıyla üzerine bastırılır.
Tencereye kaynar su alınır tuz eklenir.
Kaynayan suya köfteler atılır 3-5 dk kadar köfteler yüzeye çıkana kadar haşlanır.
Kavrulan salçalara domatesler eklenir sos kıvamı alana kadar pişirilir.
Kıvam alan sos ateşten alınır ince kıyım maydanozlar tuz,karabiber,kimyon eklenir sos hazır.
Haşlanan köfteler sosla buluşturulur.
Köfteler servis tabağına alınır.
FELLAH KÖFTE hazır.






Paylaş:Facebook Twitter Google+

0 yorum:

Yorum Gönder