EMEL'İN SİHİRLİ ELLERİ
- MALZEMELER
- 500 GR İÇ BAKLA
- 5 ADET ENGİNAR ÇANAĞI
- 1 ORTA BOY SOĞAN
- DEREOTU
- 2-3 DAL TAZE SOĞAN
- 1 ADET KÜP ŞEKER
- SIZMA ZEYTİNYAĞI
- 1 ADET LİMON
- YAPILIŞI
- Tencereye sıvı yağ ve ince doğranmış soğanlar alınır bira çevrilir.
- Tencereye temizlenmiş ,bolca limonla ovulmuş enginar çanakları eklenir.
- Tencereye enginarların üzerini geçecek kadar sıcak su eklenir bol limon sıkılır,şekeri eklenir .
- Enginarlar yumuşamaya başlayınca kabukları alınmış iç bakla eklenir,orta ateşte pişmeye bırakılır.
- Yumuşayan enginarlı iç bakla ateşten alınır.
- Enginarlar servis tabağına alınır,üzerine ince kıyılmış dereotu ve taze soğanlar serpilir,zeytinyağı gezdirilir.
- ZEYTİNYAĞLI İÇ BAKLALI ENGİNAR ÇANAKLARI servise hazır.
- AFİYET OLSUN.........
|
|
Çok nefis ve pratik bir tarif, elinize saglik, sevgiler:)
YanıtlaSil