8 Ocak 2014 Çarşamba

Merhabalar bugün memleketimin yemeklerinden ŞAKŞUKA yaptım .Nede güzel bir tattır o. Her mevsim sofralarımızda  damaklarımızı şenlendirir. Kızarmış patates, biber, patlıcanın  sarımsaklı domates sosuyla  şaşırtan uyumu.Bir ANTALYA KLASİĞİ......

EMEL'İN SİHİRLİ ELLERİ

  • MALZEMELER
  • 2 BÜYÜK PATATES
  • 1 BÜYÜK PATLICAN
  • 5-6 ÇARLİSTON BİBER
  • 3 BÜYÜK DOMATES
  • 2 DİŞ SARIMSAK
  • TUZ, ŞEKER (bir çimdik)
  • KIZARTMAK İÇİN SIVIYAĞ
  • YAPILIŞI
  • PATATESLERİ ,BİBERLERİ,PATLICANI YIKARIZ.PATATESİ VE PATLICANI SOYAR KÜP DOĞRARIZ. BİBERLERİ DÖRT PARÇAYA BÖLERİZ.YAĞI TAVAYA ALIR İYİYCE ISITIRIZ .SIRASIYLA PATATES, BİBER VE PATLICANLARI KIZARTIRIZ. DOMATESİ RENDELER SARIMSAKLARI DOĞRAR TUZUNU,BİR ÇMDİK ŞEKER  ATAR  SUYUNU HAFİF ÇEKENE KADAR KAVURURUZ. SOSUMUZ KIVAM ALINCA ATEŞTEN ALIR KIZARTMALARIN ÜZERİNE GEZDİRİR SERVİS EDERİZ.
  • AFİYET OLSUN.....................

  •  

  •  




  •                 

Paylaş:Facebook Twitter Google+

2 yorum: