Merhabalar sizlere, yapması bugüne kısmet 'Eşkili Kuru Dolmayı' taktim ederim .Diyarbakır yöresi tariflerinden .Ben pirinçli denedim bulgurluda yapılırmış.Ekşili oluşu baharatın yoğunluğu ,ana malzemenin kuruluğu derken enfes bir lezzete dönüştü.Bayıldım.....
SUMAK EŞKİLİ KURU DOLMA
EMEL'İN SİHİRLİ ELLERİMALZEMELER
15 'ER ADET KURU PATLICAN ,BİBER
3,5 -4 SB PİRİNÇ
4 BÜYÜK BOY SOĞAN
5-6 DİŞ SARIMSAK
1 YK DOMATES SALÇASI
1 TK BİBER SALÇASI
1 SB SUMAK EŞKİSİ (sumağı sıcak suda bekletin)
TUZ,KARABİBER,PULBİBER
KABURGA KEMİĞİ(dolmaların altına)
SU
YAPILIŞI
PATLICAN VE BİBERLERİ 5 DK HAŞLARIZ. PİRİNCİ , DOĞRANMIŞ SOĞANI, SARIMSAĞI , BAHARATLARI EKLER ,İYİCE KARIŞTIRIR KURU DOLMALIKLARI ;İÇ HARÇLA DOLDURURUZ..
TENCERENİN TABANINA KABURGA KEMİĞİ YERLEŞTİRİLİR(arzuya göre). DOLDURULAN DOLMALARIN UÇ KISIMLARINI ELİMİZLE BASTIRIP AĞIZ KISIMLARINI BİRBİRİNE KAPATIRIZ. DOLMALARIN ÜZERİNE SUMAK EŞKİMİZİ VE YETERİNCE SUYUNU DÖKERİZ.
2 Y K SALÇAYI SU VE SIVI YAĞLA AÇAR ÜZERİNE GEZDİRİRİZ.
DOLMALARIN ÜZERİNE TABAK KAPATIRIZ.(dolmalar açılmasın diye)
DOLMAMIZI 35-40 DK ORTA ATEŞTE PİŞİRİRİZ.
SUMAK EŞKİLİ KURU DOLMA SERVİSE HAZIR.
harika gözüküyor ellerine saglık.eylemin mutfagı
YanıtlaSilcanım teşekkürler.Sayende bir blog sahibi oldum da sende beğeniyorsun :))
Sil