15 Şubat 2014 Cumartesi

Geçen hafta Annemler yayladan yufka ekmeği getirmişler Ekmeklerin geleli bir kaç gün oldu bizim evde ekmek haliyle pek tercih edilmez.Eşim akşam yemeğinden sonra çayın yanına börek pasta olmasına bayılır bende yufkaları börek yaparak  değerlendirmeye kara verdim.Bu böreği Annem biz küçükken özellikle iftar vaktine yakın yapardı bu böreği kokusuyla mest olurduk, biran önce iftar olsun da bayıla bayıla yesek derdik kardeşimle ....Şimdi aynı börek bugün benim evimde pişirildi ;umarım kızım da benim gibi yufka ekmeğinin börek halini çok sever.....

EMEL'İN SİHİRLİ ELLERİ

  • MALZEMELER
  • 6 ADET ISLANMIŞ YUFKA EKMEĞİ
  • 1 BÜYÜK KABAK
  • 250 GR PEYNİR
  • 1/2 BAĞ MAYDANOZ
  • KARABİBER,TUZ,
  • 1SB SIVI YAĞ
  • 1 YUMURTA
  • 1,5 SB SÜT
  • 1YK TOĞURT
  • SUSAM ,ÇÖREKOTU
  • YAPILIŞI
  • Yuflar (fırça yada elimizi suya batırarak ıslatılır kenarları içine kıvrılır bohça şekli verilir 3-4 dk yumuşamaya bırakılır)Yumurta süt,yoğurt,sıvı yağ karıştırılır sos hazırlanır.Kabak rendelenir 1 yk sıvı yağla tavada hafif sotelenir.Soğuyunca peynir ince kıyım maydanoz karabiber tuz eklenir iç harç hazır edilir.Tepsiye ilk yufka alınır bolca sos sürülür ikinci ve üçüncü yufkaya'da aynı işlem uygulanır.İç harç yayılır üzerine diğer yufkalar soslanıp yufkalar bitirilir.Börek fırına girmeden önce susam .çörek otu serpilir.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilir.
  • AFİYET OLSUN....................





Paylaş:Facebook Twitter Google+

2 yorum:

  1. Sizin Yüzünüzden Rejimden Vazgeçicem :) Tarifleriniz Güzel Lakin bir Bekar Erkek olarak Yazılı Tarif yerine Görüntülü olarak Anlatsanız hem bizim gibi bekarlara hemde Diğer Tariflerinizi uygulayan kişilere Kolaylık olur.

    Saygılarımla

    Bulent

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkürler inşallah bir daha ki börekte yapılışı da resimlerim !!!!

      Sil