22 Şubat 2014 Cumartesi

Bugün ki tarifim çay saatini ve kahvaltıların vazgeçilmezi kek .Sizi bilmem ama ben tam bir kek delisiyim özellikle de bu keke bayılırım.Kekin içinde ki portakal kabuğu rendesi . Kabuğun kokusu tarçını keke verdiği tat, çok güzel oluyor bence .Kızımda çok seviyor aynı benim gibi Denemeyen tatmayanlar varsa diye keki sizlerle paylaşmak istedim.

EMEL'İN SİHİRLİ ELLERİ

MALZEMELER

1,5 SB ŞEKER
3 YUMURTA 
1 ÇB SIVI YAĞ
1 SB SÜT
1,5 PK KABARTMA TOZU
1 PK VANİLYA
1 TK TARÇIN
1 PORTAKAL KABUĞU RENDESİ
1 PORTAKAL SUYU
2-3 SB UN

YAPILIŞI

Karıştırma kabına şeker,yumurta alınır köpük köpük olana kadar çırpılır..
Süt ,sıvı yağ,eklenir tekrar çırpılır.
Tarçın,rende portakal kabuğu,portakalın suyu eklenir karıştırılır.
Kabartma tozu,vanilya ,un azar azar eklenir karıştırılır.
Önceden ısıtılmış 175 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
TARÇINLI PORTAKALLI KEK servise hazır.





Paylaş:Facebook Twitter Google+

2 yorum:

  1. Bende portakallı keke çok yakıştırıyorum o harika kokusu insanı mest ediyor.
    Ellerine sağlık.

    Bu arada işine karışmak gibi olmazsa küçük bie tavsiyede bulunmak isterim yazıların çok küçük önceden benimde öyleydi okumakta çok sıkıntı oluyor
    sevgiler

    YanıtlaSil
  2. dDeğerli yorumun için teşekürler. BAL TATLISI

    YanıtlaSil