Merhabalar karnıyarık böreğini bilen yada tadan var mı?Ben bir kaç hafta önce kuzen toplantısında tanışmıştım karnıyarık böreğiyle.Tarifi fazla zaman geçmeden patateslisiı'ni yapmıştım. Beğendiğim bu böreği bu kez Mantarlı& Patlıcanlı yaptım ve bence patatesli'den daha güzel oldu,beğendiğim lezzetleri sizlerle paylaşmayı seviyorum ben severek,beğenerek yaptım umarım sizlerde beğenirsiniz.
|
EMEL'İN SİHİRLİ ELLERİ
- MALZEMELER
- 2 ADET YUFKA
- 1 KEMER PATLICAN
- 10 ADET MANTAR
- 3 YK SIVI YAĞ
- 2 BÜYÜK SOĞAN
- 3 ORTA BOY DOMATES
- 1 TK BİBER SALÇASI
- 1 TK ŞEKER
- 2 ADET ÇARLİSTON BİBER
- 1 DİŞ SARIMSAK
- TUZ,KARABİBER
- KEKİK (arzuya göre)
- 1 ÇB SIVI YAĞ
- 1 ÇB SÜT
- YAPILIŞI
- Tavaya mantar küçük küp olarak doğranır sotelenir.
- Patlıcanlar alacalı soyulur ,küçük küp doğranır,3 yk sıvı yağını mantarlara ekler patlıcanlara ilave ederiz.
- Soğanlar küçük doğranır,salçayla beraber tavaya eklenir birlikte soğanlar öldürülür,salçanın kokusu çıkarılır.
- Domates rendelenir,ilave edilir.
- Biber,sarımsak küçük doğranır eklenir.
- Tuzu,karabiberi,şekeri eklenir. (kekiği ).
- İç harç hazır edilir.
- Tezgaha yufka serilir,8'e bölünür .
- Sütle sıvı yağ karıştırılır sosu hazır edilir.
- Yufkanın her yanına sürülür.
- İç harç yufkanın uç kısmına yayılır ve geniş (3 parmak )sarılır.
- Kalan yufka da aynı işlem uygulanır 16 parça elde edilir.
- Yağlı kağıt serilmiş tepsiye sıralanır.
- Böreklerin karın kısımları kesilir.
- Kalan biber ve domatesten parçalar kesilir ,ve böreğin kesik kısımlarına yerleştirilir.
- Böreklerin üzerine arzuya göre yumurta sürülür.(ben sıvı yağ sürdüm daha çıtır oldu)
- 175 derece önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
- Mantarlı-Patlıcanlı Karnıyarık Böreğimiz hazır.
- NOT:Böreğin daha çıtır olması için yalnızca süt-sıvıya sosu hazırlayın.Sosunuza yumurta eklerseniz yumuşak bir börek hazırlamış olursunuz.
- AFİYET OLSUN..............
|
|
Paylaş:Facebook
Twitter
Google+
ellerine sağlık canım,nefis...
YanıtlaSilteşekkürler!!!!!!
YanıtlaSilellerinize sağlık.çok leziz görünüyor.
YanıtlaSilteşekkürler ,biraz uydurma oldu ama tadı nefis gerçekten ....esradan
Sil