EMEL'İN SİHİRLİ ELLERİ
- MALZEMELER
- 1 KG YUFKA
- 1 KG ISPANAK
- 2 ORTA BOY SOĞAN
- 3 YK SIVIYAĞ
- 1 SB SÜT
- 2 YUMURTA(1 sarısı dışına)
- 1 ÇB SIVIYAĞ
- 150 GR LOR(arzuya göre)
- SUSAM , ÇÖREK OTU
- TUZ, KARABİBER
- YAPILIŞI
- Ispanaklar yıkanıp ayıklanır.Sirkeli suda bekletilir.
- Tavaya 3 yk sıvı yağ alınır soğanlar iri doğranır ,hafif pembeleşen soğanlara, ıspanaklar doğranır ,tuzu, karabiberi eklenir.birlikte azıcık sotelenir.
- Sotelenen ıspanaklar soğumaya bırakılır.Arzuya göre lor eklenir karıştırılır.
- Yufka tezgaha serilir 4'e bölünür.Süt ,yumurta ,sıvı yağ çırpılır sos hazırlanır.
- Yufkaların üzerine sürülür,iç harçtan alınır yufkaların geniş kısmına yayılır rulo yapılır,sarılır.
- Sarılan rulolar içe doğru kıvrılarak gül şekli verilir.Tüm yufkalara aynı işlem uygulanır.
- Börekleri fırın tepsisine dizeriz.Ayırdığımız yumurta sarısını yağla çırpar ,böreklerin üzerine süreriz
- .Üzerine susam ,çörek otu serpilir.
- Önceden ısıtılmış 175 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
- AFİYET OLSUN................
|
0 yorum:
Yorum Gönder