Patlıcan sevenlere bu tarifim.Bizim evde patlıcan yoğunlukla yaz mevsiminde fesleğenli sarımsaklı yani zeytinyağlı olarak tüketilir.Kış mevsiminde kullanmak istersem bizimkilere bu şekliyle kabul ettire biliyorum.Köftesi olacakmış,patlıcanlar kızaracakmış derken anca böyle yiyorlar.Küçük kızıma köftesi'de var diye diye yedirebiliyorum.Neyse bizimkileri bırakayım'da sizlerle tarifimi paylaşayım.Ben İSLİM KEBABA severek yiyorum ve size benim verdiğim tarifi denemenizi öneririm...
|
EMEL'İN SİHİRLİ ELLERİ
- MALZEMELER
- 3 ADET KEMER PATLICAN
- 250 GRAM KIYMA
- 1 ADET SOĞAN
- 1 YEMEK KAŞIĞI BİBER SALÇA
- 1 KASE KİRAZ DOMATES
- 5-6 DAL MAYDANOZ
- TUZ,KARABİBER
- SIVI YAĞ kızartmak için)
- YAPILIŞI
- Yoğurma kabına kıyma ,rende soğan alınır baharatları gezdirilir,yoğurulur minik köfteler yapılır.
- Patlıcanlar alacalı soyulur tuzlu suda bekletilir ve havlu kağıtla kurulanıp kızartılır.
- Kızaran patlıcanlar pişirme tepsisine artı şeklinde yerleştirilir ve ortasına köfte bırakılır kenarları ortada birleştirilir ve
- kürdanla tutturulur.
- Malzemenin hepsi bitince salca suyla açılır ve tepsinin üzerine gezdirilir.
- Patlıcanlı köftelerin üzerine kiraz domatesler tutturulur.
- Önceden ısıtılmış fırında 200 derece de 35 dakika pişirilir.
- İSLİM KEBABI-KÜRDAN KEBABI servise hazır.
- AFİYET OLSUN............
|
Paylaş:Facebook
Twitter
Google+
Çok güzel bir yemek paylaşmışsınız. Dediğiniz gibi çocuklara patlıcanı yedirebilmenin bir yolu. Ben bazen et veya tavukla da yapıyorum. Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilTEŞEKKÜRLER :)) İLHAN UCER...
Sil