SOMON ''DÖKÜM TAVADA -IZGARA SOMON''
Kış mevsiminin gelişiyle özellikle de kar suyunun denize düşmesiyle çarşı pazarda balık bereketi yaşanır oldu.Balık bollaşınca seçeneklerde çoğalıyor .Balık bol fakat çocuklarımıza balık yedir çoğu zaman kolay olmuyor özellikle de kılçıklı oluşunu çoğu zaman çocuklar sevmiyor .Ben de bu mazeretleri duymamak için kızıma soğuk memleket balığı olan Somon aldım kılçıkları kolay ayıklanıyor ve Omega3 değeri bakamından da son derece özel bir balım rengini pembemsi olması ilginç geldi.Bu hafta okullar tatil olunca pazara ailecek gidildi ve pazar da balık seçimin de Ceylinimin isteklerinden yola çıkılarak seçim yapıldı. Ayıklanmış balık hele ki soman dolaba girmez diyen eşim balığı akşam yemeği menüsüne alınca kızım için somonu nasıl hazırlamalıyım diye düşünüp ,döküm tavada pişirmeye karar verdim ve sonuç gerçekten de mükemmel oldu ve paylaşmaya karar verdim tarifi hemen altta..........
Paylaş:Facebook
Twitter
Google+
29
Ocak
2016
0 yorum:
Yorum Gönder
Click to see the code!
To insert emoticon you must added at least one space before the code.