29 Ocak 2016 Cuma

Kış mevsiminin  gelişiyle özellikle de kar suyunun denize düşmesiyle çarşı pazarda balık bereketi yaşanır oldu.Balık bollaşınca seçeneklerde çoğalıyor .Balık bol fakat çocuklarımıza balık yedir çoğu zaman kolay olmuyor özellikle de kılçıklı oluşunu çoğu zaman çocuklar sevmiyor .Ben de bu mazeretleri duymamak için kızıma soğuk memleket balığı olan Somon aldım kılçıkları kolay ayıklanıyor ve Omega3  değeri bakamından da son derece özel bir balım rengini pembemsi olması ilginç geldi.Bu hafta okullar tatil olunca pazara ailecek gidildi ve  pazar da balık seçimin de Ceylinimin isteklerinden yola çıkılarak seçim yapıldı. Ayıklanmış balık hele ki soman dolaba girmez diyen eşim balığı akşam yemeği menüsüne alınca kızım için somonu nasıl hazırlamalıyım diye düşünüp ,döküm tavada pişirmeye karar verdim ve sonuç gerçekten de mükemmel oldu ve paylaşmaya karar verdim tarifi hemen altta..........

EMEL'İN SİHİRLİ ELLERİ


  • MALZEMELER
  • 4 PARÇA DİLİM SOMON

  • 3 -4 DAL BİBERİYE

  • 1-2 ADET HAVUÇ

  • 5-6 ADET MANTAR

  • 1 AVUÇ TANE KARABİBER

  • 3-4 ACIBİBERİYE

  • TUZ,



  • YAPILIŞI
  • Döküm tava iyice ısıtılır ısınan tavaya tuzlanıp biberi serpilen somon dilimi  bırakılır,yanına mantar ve acı biber havuç 

  • dilimleri de eklenir birlikte 5 dakika kadar pişmeye bırakılır.

  • Üzerine tane karabiber ve biberiye otları serpilir aroma alması için damak tadınıza göre pişme sertliği ayarlanır ateşten alınır.

  • Servis tabağına alınan somon garnitürleri ve taze otlarla süslenip servis edilir.

  •  IZGARA SOMON ''DÖKÜM TAVADA -GARNİTÜRLÜ''

  • AFİYET OLSUN............................



Paylaş:Facebook Twitter Google+

0 yorum:

Yorum Gönder