22 Ocak 2016 Cuma

Merhabalar.Bu yıl çarşı pazarda ayva ne kadar da çok değil mi?.Hal böyle olunca Ayva Tatlısı yapmak da kaçınılmaz oldu.Ayva tatlısını ne zaman pişirsem hemen çocukluğumda annemin bize hazırladığı mükemmel kıvam renk ve tattaki tatlılar geliyor aklıma.Mutfağımda yemeklerimi hazırlarken   kendimi hep onun yaptığı yemeklerin tatlıların ,lezzetine ulaşmak için çabalarım çünkü Anne elinin  lezzetini hiçbir lezzet geçemez ,tatlıyı hazırlarken annemin bana öğrettiği tarife göre hazırladım ve sonuç kesinlikle süper oldu tatlıyı sizlerle paylaşmak olmazdı diyerek bloğuma yazmaya karar verdim ve tarif hemen paylaşıyorum.
AYVA TATLISI TARİFİ,AYVA ,TATLI,MEYVELİ TATLILAR,TARÇINLI TATLILAR,ŞERBETLİ MEYVELİ TATLILAR,AYVA TATLISI NASIL YAPILIR,PRATİK AYVA TATLISI TARİF,LEZİZ AYVA TATLISI TARİFİ,FITIKLI AYVA TATLISI,KOLAY AYVA TATLISI,

EMEL'İN SİHİRLİ ELLERİ

  • MALZEMELER
  • 4 ADET AYVA

  • 3  ÇAY BARDAĞI ŞEKER

  • 1 ADET ÇUBUK TARÇIN

  • 5-6 ADET KARANFİL

  • 1 SU BARDAĞI SU

  • DONDURMA /KAYMAK

  • ANTEP FISTIĞI

  • 1/2 LİMON

  • HAZIRLANIŞI
  • Tatlıyı hazırlamadan önce derin bir kaseye limonlu hazırlayalım .Ayvalar soyulur çekirdekleri ayıklanır.

  • Tatlıya doğal aroma ve renk vermek için kabukları ve çekirdekleri kullanacağız atmayalım.

  • Ayıklanan ayvalar  ayıklanan kısımları üstte gelecek şekilde pişirme kanına alınır ayvaların üzerine yarım çay bardağı kadar şeker paylaştırılır.

  • Tarçını ve karanfilleri eklenip 2 bardak suyu gezdirilir,tatlının önce kaynaması beklenir kaynayan tatlı daha sonra kısık 

  • ateşte 1,5 saat kadar pişmeye bırakılır.

  • Yumuşayan ve renk alan tatlı ocaktan alınır.

  • AYVA TATLISI' servis tabağına alabiliriz arzuya göre servis önerisi olarak kaymak yada dondurma tatlıya çok yakışacaktır. 

  • AYVA TATLISI ''DONDURMALI''SERVİSE HAZIR. 

  • AFİYET OLSUN............... 









Paylaş:Facebook Twitter Google+

0 yorum:

Yorum Gönder