17 Kasım 2015 Salı

Merhabalar.
GALETA UNU KÖFTELİ KARNI BAHAR,KARNI BAHAR YEMEĞİ,KÖFTELİ KARNI BAHAR NASIL YAPILIR,GALETA UNLU TARİFLER,GALETA UNLU YEMEK TARİFİ,KÖFTELİ YEMEK TARİFİ,GALETA,KÖFTE,KARNI BAHAR,GALETALI KÖFTE TARİFİ,KÖFTELİ KARNI BAHAR,
EMEL'İN SİHİRLİ ELLERİ


  • MALZEMELER
  • 250 GRAM KIYMA

  • 500 GRAM KARNI BAHAR

  • 1 BÜYÜK SOĞAN

  • 2 ADET DOMATES

  • 1 YEMEK KAŞIĞI BİBER SALÇASI

  • 1 ÇAY BARDAĞI GALETA UNU

  • TUZ,KARABİBER 

  • SIVI YAĞ

  • YAPILIŞI
  • Karnı bahar iri doğranır tuzlu suda haşlanmaya bırakılır,haşlanan karnı bahar süzülür.

  • Kıymaya rende soğan galeta unu karabiber,tuz,eklenir yoğrulur.

  • Yoğrulan kıymadan  minik köfteler yapılır tekrar galeta ununa bulanıp kıygın yağda birkaç dakika kızartılır fazla yağını emmesi için havlu kağıtta bekletilir.

  • Tencereye salça ,rende soğan alınır kokusu çıkana kadar kavrulur.

  • Ardından rende domates ve minik köfteler eklenir ,tuzu karabiberi gezdirilip 1 su bardağı sıcak su eklenir orta ateşte yemeğimiz pişmeye devam edilir.
  • Tencereye haşlanan karnı baharda elenir 5 dakika daha birlikte pişmeye bırakılan yemek ,ateşten alınır.

  • GALETA UNU KÖFTELİ KARNI BAHAR servise hazır.




Paylaş:Facebook Twitter Google+

4 yorum:

  1. Merhabalar, çok farklı bir tarif çok lezzetli ve çok iştah açıcı görünüyor. Ellerinize sağlık.

    Saygılarımla.

    YanıtlaSil
  2. Elinize sağlık karnıbaharın her tür yemeğine bayılırım bu da harika bir tarif sevgiler

    YanıtlaSil
  3. çok guzel olmus !!! ellerinize saglik...

    YanıtlaSil
  4. Merhaba blog kesif etkinliginden geliyorum. Bende makyaj ve bakim uzerine yaziyorum. Blogunuza uye oldum bende Bloguma beklerim :) Nurluguzellik.blogspot.com.tr

    YanıtlaSil