20 Ocak 2015 Salı

İyi akşamlar.Gecikmiş bir postla daha karşınızdayım.Herkese selamlar.
lahana dolma nasıl yapılır,tereyağlı lahana dolma tarifi,dolma tarifi,lahana dolma nasıl yapılır,lahana sarma tarifi,tereyağlı lahana sarma nasıl yapılır,sarma tarifi
EMEL'İN SİHİRLİ ELLERİ

MALZEMELER

1 ADET SARMALIK LAHANA

1,5 SB PİRİNÇ

2 ADET SOĞAN

1 YK DOMATES SALÇASI

1 TK BİBER SALÇASI

1/4 BAĞ MAYDANOZ

KURU NANE,TUZ,KARABİBER,KİMYON

3 YK SIVI YAĞ

1 YK TEREYAĞ

YAPILIŞI

Lahana yapraklara ayrılır ve kalın damar kısımları bıçak yardımıyla inceltilerek 2-3 dakika kaynar suda haşlanır.

Ardından tavaya sıvı yağ,salçalar,küp doğranmış soğan alınır birlikte kavrulur.

 Malzemeler kavrulunca pirinci eklenir ve karışım ateşten alınır,ince doğranmış maydanozu ve baharatları ,tuzu eklenir  iç harç hazır edilir.
Haşlanan  lahana  iç harçla buluşturulur yaprak sarmada ki gibi sarılarak tencereye yerleştirilir.

Sarma işlemi bitince tencereye  dolmaların üzerini geçer sıcak su eklenir ,üzerine arzuya göre tereyağ parçacıkları serpilerek lezzeti arttırılır.Dolma orta ateşte 25-30 dakika pişmeye bırakılır.

TEREYAĞLI LAHANA DOLMA servise hazır.







Paylaş:Facebook Twitter Google+

1 yorum: