21 Kasım 2014 Cuma

İyi akşamlar. Takipcilerime, sevenlerime herkese merhabalar.Rüzgarlı ama güneşin içimizi sıcacık ısıttığı bir Antalya günün ardından selamlar.Geçen gün Aşure yapmıştım ,aşurenin yanına hazırladığım Kaymaklı Lahanalı Hamur Dolmayı paylaşma fırsatını bir türlü bulamamıştım.Hamur dolamayıı bilenleriniz var mı bilmiyorum amabizim öyün milli yemeğidir bu dolma  inanın harika bir lezzet lahanalı oluşu ayrı bir tat kattı helede sütü bol kaymağı bol olunca ımmm yemede yanında yat bir yemek size tavsiyem bu dolmayı mutlaka deneyin inanın pişman olmayacaksınız......
EMEL'İN SİHİRLİ ELLERİ

EMEL'İN SİHİRLİ ELLERİ


MALZEMELER

1 BÜYÜK LAHANA

2 SB UN

1 LİTRE SÜT

1 ÇB SIVI YAĞ

 3 YK KAYMAK

1/2 BAĞ TAZE SOĞAN

1/2 BAĞ MAYDANOZ

1/2  DERE OTU

2-3 DAL MELATURA

1 TK KEKİK

1 TK KIRMIZI TOZ BİBER 

TUZ

YAPILIŞI

Yoğurma kabına un sıvı yağ ince kıyılmış yeşillikler,baharatlar ,tuzu eklenir yeterince sütle yoğurulur ,hamur 5-10 dakika dinlendirilir.
Lahana ayıklanır ve kaynar suda 1-2 dakika haşlanır.

Haşlanan  lahana küçük parçalara ayrılır ,içine ince uzun olacak şekilde iç hamurundan yayılır ve gelişi güzel kenarları açık şekilde tencereye dizilir.
Sarma işlemi bitince üzerine yeterince sıcak su,gezdirilir dolma pişmeye yakın kalan sütü ve kaymağı eklenir.

Dolma bir taşım daha kaynatılır ateşten alınır.

LAHANALI HAMUR DOLMA ''KAYMAKLI ''





Paylaş:Facebook Twitter Google+

0 yorum:

Yorum Gönder