20 Haziran 2014 Cuma

İyi akşamlar.Bugün kızımı arkadaşlarıyla ''NAŞHİRA PARK PİKNİK  ''alanına götürdüm.Yaz okulu aktivite varmış onları araştırdım kızımın istediği Tennise kayıt yaptırdık İnşallah başarılı olur.Piknik alanına gitmek için hazırlığımı yaptım Şakşuka ,Elmalı Cup Kek ,Peynirli Gül Böreğimi yaptım arkadaşlarda çeşit çeşit ikramlar hazırlamışlar  ikramlar bol olunca çoğu şey kaldı zaten çocuklar oyun parklarını görünce yemek yemeyi bile unuttular güzel bir gün oldu.Bu paylaşım piknik için hazırladığım Lor Peynirli Böreği paylaşmak istedim yumuşacık bir börek oldu arkadaşlarda çok beğendiler denemek isteyenlere .......

EMEL'İN SİHİRLİ ELLERİ

MALZEMELER

4 ADET YUFKA 
250 GR LOR PEYNİRİ
2 ORTA BOY PATATES(haşlanmış)
1/2 MAYDANOZ
1 BÜYÜK SOĞAN
1 SB SÜT
1 YUMURTA
2 YK YOĞURT
1 SB SIVI YAĞ
ÇÖREK OTU,SUSAM
TUZ,KARABİBER

YAPILIŞI

Tavaya 3 yk sıvı yağ alınır küp doğranan soğan kavrulur.
Maydanoz ince kıyılır soğan,peynir ,ezilmiş haşlanma patates,tuz,karabiber eklenir iç harç hazır.
Derin bir kaseye yoğurt,süt,yumurta,yağ karıştırılır .
Yufkalar açılır ve üst üste alınır 4 'e bölünür.
Kesilen üçgenlerin her tarafına sos sürülür ve iç harçtan 1 yk alınır ,yufkanın uç kısmına incecik yayılır ve rulo yapılır .
Rulo daha sonra gül şekli verilir ve uç kısmı açılmasın diye sosa batırılır.
Sarma içlemi bitince dikdörgen fırın tepsisi için 1 adet börek tam geliyor ve kalan sos tekrar üzerine sürülür susam çörek otuyla süslenir.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar (20-25 dk)pişirilir.
LOR PEYNİRLİ GÜL BÖREĞİ servise hazır.

AFİYET OLSUN............




Paylaş:Facebook Twitter Google+

2 yorum:

  1. ellerine saglık olsun emel börekler al beni ye diyorlar :) sevgilerimi bıraktım :)

    YanıtlaSil