Merhabalar.Antalya'dan sıcak bir yaz akşamından merhabalar.Bugün Gelinler Kuzenler gününden Kuzenim Çiğdemin ikramlarından Kıbrıs Tatlısını paylaşıyorum denemeyenler için gerçekten nefis bir lezzet ben çok beğendim bence sizde en kısa zaman da denemelisiniz .........
|
EMEL^'İN SİHİRLİ ELLERİ
MALZEMELER
4 YUMURTA
1 SB ŞEKER
1 SB SIVI YAĞ
1 SB GALETA UNU
1 SB HİNDİSTAN CEVİZİ
1 PK VANİLYA
1 PK KABARTMA TOZU
2 TK TARÇIN
ŞERBETİ İÇİN
2,5 SB ŞEKER
2 SB SU
KREMASI İÇİN
5 SB SÜT
2 YK UN
2 YK NİŞASTA
4 YK ŞEKER
1 PK KREM ŞANTİ
YAPILIŞI
Karıştırma kabına yumurta ve şeker alınır çırpılır.
Sıvı yağ,galeta unu,hindistan cevizi ,vanilya, kabartma tozu eklenir karıştırılır.
Karışım yağlanmış fırın tepsisine yayılır.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20-25 dakika pişirilir.
Tencereye şeker ve su alınır ve kıvam alana kadar kaynatılır,ve soğumaya bırakılır.
Krema içi tencereye 4 sb süt,şeker,nişasta,un alınır karıştırılarak kıvam alması beklenir.
Ilınan şerbet kekin üzerine gezdirilir.
Kıvam alan krema ateşten alınır soğumaya bırakılır.
Kremşanti 1 sb sütle çırpılır ve kremaya eklenip 2 dk mikserle hızlı devirde çırpılır.
Krema hazır olunca kekin üzerine yayılır dolapta 2 saat bekletilir,sonrasında dilimlenip üzerine son olarak tarçın serpilir.
KIBRIS TATLISI servise hazır.
AFİYET OLSUN........
|
Paylaş:Facebook
Twitter
Google+
0 yorum:
Yorum Gönder