17 Haziran 2014 Salı

Merhabalar.Antalya'dan sıcak bir yaz akşamından merhabalar.Bugün Gelinler Kuzenler gününden Kuzenim Çiğdemin ikramlarından Kıbrıs Tatlısını paylaşıyorum denemeyenler için gerçekten nefis bir lezzet ben çok beğendim  bence sizde  en kısa zaman da denemelisiniz .........

EMEL'İN SİHİRLİ ELLERİ

EMEL^'İN SİHİRLİ ELLERİ

MALZEMELER

4 YUMURTA
1 SB ŞEKER
1 SB SIVI YAĞ
1 SB GALETA UNU
1 SB HİNDİSTAN CEVİZİ
1 PK VANİLYA
1 PK KABARTMA TOZU
2 TK TARÇIN

ŞERBETİ İÇİN

2,5 SB ŞEKER
2 SB SU

KREMASI İÇİN

5 SB SÜT
2 YK UN
2 YK NİŞASTA
4 YK ŞEKER
1 PK KREM ŞANTİ

YAPILIŞI

Karıştırma kabına yumurta ve şeker alınır çırpılır.
Sıvı yağ,galeta unu,hindistan cevizi ,vanilya, kabartma tozu eklenir karıştırılır.
 Karışım yağlanmış fırın tepsisine yayılır.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20-25 dakika pişirilir.
Tencereye şeker ve su alınır ve kıvam alana kadar kaynatılır,ve soğumaya bırakılır.
Krema içi tencereye 4 sb  süt,şeker,nişasta,un alınır karıştırılarak kıvam alması beklenir.
Ilınan şerbet kekin üzerine gezdirilir.
Kıvam alan krema ateşten alınır soğumaya bırakılır.
 Kremşanti  1 sb sütle çırpılır ve kremaya  eklenip 2 dk mikserle hızlı devirde çırpılır.
Krema hazır olunca kekin üzerine yayılır dolapta 2 saat bekletilir,sonrasında dilimlenip üzerine son olarak tarçın serpilir.

KIBRIS TATLISI servise hazır.

AFİYET OLSUN........





Paylaş:Facebook Twitter Google+

0 yorum:

Yorum Gönder