20 Mayıs 2014 Salı

Merhabalar.İyi akşamlar.Akşam yemeğine Ton Balıklı Pizza vardı.Her zaman ki gibi akşam yemeğini kızım belirledi.Anneciğim pizza yapar mısın ? akşam yemeğine dedi ve o an pizza akşam için hazırlanmalıydı.Biz Anneler hepimiz aynı değil miyiz....
TON BALIKLI PİZZA TARİFİ, TON BALIKLI PİZZA NASIL YAPILIR,PİZZA TARİFİ, DEĞİŞİK PİZZA TARİFİ,PİZZA NASIL YAPILIR,TON BALIKLI PİZZA NASIL YAPILIR
EMEL'İN SİHİRLİ ELLERİ

EMEL'İN SİHİRLİ ELLERİ

MALZEMELER

3-4 BARDAK UN
1/2 KANGAL SUCUK
500 GR KAŞAR PEYNİRİ
10-15 ADET MANTAR
2 KUTU DARDANEL TON
3-4 ADET KIRMIZI BİBER KAPYA 
2-3 ADET DOMATES
1 TK BİBER SALÇASI
1 PK İNSTANT MAYA
1 YK KEKİK
1YK ŞEKER
1 YK MARGARİN
TUZ

YAPILIŞI

Yoğurma kabına ,un maya,şeker,tuz  alınır karıştırılır,azar azar un eklenir hamur yoğrulur .
Hamur yumuşak olacak 30 dakika mayalanmaya bırakılır.
Sucuk halka doğranır,kaşar rendelenir,ton balığının fazla yağı süzülür.
Kapya biber halka doğranır,mantar doğranır biraz kekikle  sotelenir .
Domates rendelenir ,salça ve kekikle  sos kıvamında hazırlanır.
Tepi margarinle yağlanır hamur daha kolay kalkar ve hamur kaymaz.
Mayalanan hamuru ince bir şekilde tepsiye yayılır.
Domates sos hamura yayılır.Ton balığı mantar,sucuk ,biber serpilir.
Rendelenen kaşar pizzanın üzerine gezdirilir.
Pizza önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
TON BALIKLI PİZZA servise hazır.

AFİYET OLSUN.......





Paylaş:Facebook Twitter Google+

2 yorum:

  1. ellerinize sağlık pizzaya en yakıştırdığım malzemedir ton balığı çok güzel görünüyor afiyetle..:)

    YanıtlaSil
  2. teşekkür ediyorum ,be de pizzayı ton balıklı severim .Arzu Sözen

    YanıtlaSil