12 Mayıs 2014 Pazartesi

Güzel bir pazartesi akşamından merhabalar.Bu akşam için şerbetli tatlı hazırladım Laz Böreği,ilk defa yaptığım bir tatlı oldu sanırım tutturdum,yalnız içerisinde muhallebi olduğu için dilimlerken biraz zorlandım.Şerbeti biraz hafif olsun istedim siz ağız tadınıza göre ayarlarsınız.Ben bu tatlıyı sevdim hem sütlü hem şerbetli oluşu hoşuma gitti üstelikte baklava yufkası var tabi ben el açma yapamadığım için hazır baklava yufkası  kullandım ama olsun .Güzel bir tatlı kesinlikle denemelisiniz tarifi hemen altta.
LAZ BÖREĞİ TARİFİ,LAZ BÖREĞİ NASIL YAPILIR,KOLAY LAZ  BÖREĞİ TARİFİ,

EMEL'İN SİHİRLİ ELLERİ

MALZEMELER

14  ADET BAKLAVALIK HAZIR YUFKA
150 GR TEREYAĞ

MUHALLEBİ İÇİN 

7 BARDAK SÜT
4 YUMURTA SARISI
1,5 SB ŞEKER
4 YK NİŞASTA
4 YK PİRİNÇ UNU
1 PK VANİLYA
SU
BİR TUTAM TUZ, BİR TUTAM KARABİBER

ŞERBETİ İÇİN

1,5 SB ŞEKER
1 SB SU

YAPILIŞI

İlk olarak şeker ve su bir araya getirilir kaynatılır soğumaya bırakılır şerbet hazır edilir.
Süt ve şeker karıştırılıp kaynatılır.
Muhallebi malzemeleri bir araya getirilir ve kaynayan süte eklenir, son olarak vanilya  eklenir.
Muhallebi kıvam alınca ateşten alınır soğumaya bırakılır.
Tepsiye baklava yufkaları teker teker tere yağla yağlanarak sıralanır 7 kat yapılır.
Yufkaların üzerine muhallebi yayılır ara kat yapılır.
Kalan 7 yufkada tek tek yağlanır daha sonra tatlı büyük kareler şeklinde kesilir.
Kalan tereyağ dilimlenen tatlının üzerine gezdirilir.
180 önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
Soğuyan şerbet tatlı sıcakken tatlının her tarafına gelecek şekilde gezdirilir.
LAZ BÖREĞİ servise hazır.

AFİYET OLSUN........



Paylaş:Facebook Twitter Google+

2 yorum:

  1. ben denemedim ama çok lezzetli görünüyor canım.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim canım en kısa zaman da denemeni tavsiye edebilirim,sevgiler.mutfagabuyrun.

      Sil