27 Mayıs 2014 Salı

Merhabalar.Geçen pazar ailece pikniğe gittik.Piknikte mangal ateşinde demlenen çayın yanına evden hazırlayıp getirdiğim Gül Sulu Susamlı Keki afiyetle yedik .Kekimi piştiği anda aceleden dilimlenmeden resimlemeyi unutmuşum..Piknikte çayımıza arkadaşlık etsin ,ağızlarımız tatlansın diye yaptığım keki kızımda eşimde çok beğendi . Gül suyunu ilk kez denedim kekte fakat çok yakıştı,kek kalıbının içerisine susam serptim kekin içi nefis, dışı çıtır ımm harika .Gül Sulu Susamlı Kek demenemek isteyenler için tarifi hemen altta paylaşıyorum......
EMEL'İN SİHİRLİ ELLERİ

EMEL'İN SİHİRLİ ELLERİ

MALZEMELER

3 YUMURTA
1 SB ŞEKER
3 YK GÜL SUYU
1 SB SÜT
1 ÇB SUSAM
1 ÇB SIVI YAĞ
1,5 PK KABARTMA TOZU
1 PK VANİLYA
2,5-3 SN UN

YAPILIŞI

Karıştırma kabına şeker yumurta alınır köpük köpük olana kadar çırpılır.
Sıvı yağ,süt eklenir çırpılır.
Gül suyu,elenmiş un,vanilya,kabartma tozu eklenir çırpılır.
Kek kalıbı fırçayla yağlanır susam serpilir.
Karışım kalıba boşaltılır.
Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 20-25 dakika pişirilir.
GÜL SULU SUSAMLI KEK servise hazır.

AFİYET OLSUN....


Paylaş:Facebook Twitter Google+

0 yorum:

Yorum Gönder