Merhabalar .İyi akşamlar .Bugün gelinler kuzenler günüm vardı Gül Böreği yapmıştım.Lor peynirli börek.Soğan kavurdum içine lezzetini arttırmak için .Leziz ve yumuşacık bir börek oldu.Misafirlerime ikram etmeden resimledim paylaşmak istedim.Yumuşacık Gül böreği yapmak isteyenlere tarif hemen altta.
 |
EMEL'İN SİHİRLİ ELLERİ
MALZEMELER
3 ADET YUFKA
250 GR LOR PEYNİRİ
1/2 BAĞ MAYDANOZ
1 BÜYÜK SOĞAN
1 YUMURTA
1 SB SÜT
2 YK YOĞURT
1 ÇB SIVI YAĞ
TUZ,KARABİBER
SUSAM,ÇÖREK OTU
YAPILIŞI
Yufkalar tezgaha serilir 4 parça şeklinde kesilir.
Soğan küp doğranır tavaya sıvı yağ,soğan alınır kavrulur.
Maydanoz ince kıyılır.
Peynir,maydanoz,soğan bir araya getirilir,tuz,karabiber eklenir karıştırılır.
Karıştırma kabına yoğurt,süt,yumurta,sıvı yağ alınır karıştırılır sos hazır edilir.
Yufkanın her tarafına sos sürülür.
Yufkanın geniş tarafına iç harçtan alınır yufkanın üzerine yayılır.
Yufka rulo yapılır sarılır.
Yapılan rulo içe doğru kıvrılarak gül şekli verilir,yağlanmış tepsiye dizilir.
Yufkalar ve iç harç bitene kadar sarılmaya devam edilir.
Üzerine kalan sostan fırçayla sürülür.
Üzerine çörek otu ve susamla serpilir.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20-25 dakika pişirilir.
LOR PEYNİRLİ GÜL BÖREĞİ servise hazır.
AFİYET OLSUN
|
Paylaş:Facebook
Twitter
Google+
0 yorum:
Yorum Gönder