10 Mayıs 2014 Cumartesi

Merhabalar .İyi akşamlar.Bu akşam saha önce ki sofralarım'ın ikramlarından paylaşım yapıyorum.Kuzenlerle çay saati sofra ikramlarımdan bulgurlu biber dolmayı paylaşıyorum.Biber dolmanın bulgurlu halini daha çok severim.Üzerine domates kapağı yaptım böyle yapınca içindeki su daha iyi muhafaza oldu ve içi iyi pişmişti.Baharatı da kararındaydı yani bana göre güzel siz ağız tadınıza göre ayarlarsınız bulgurlu halini hiç tadmayanlara harika bir pazar akşam yemeği alternatifi ne dersiniz ......
BULGURLU ZEYTİNYAĞLI BİBER DOLMA TARİFİ,BİBER DOLMA TARİFİ,BİBER DOLMA NASIL YAPILIR,BULGURLU BİBER DOLMA NASIL YAPILIR

EMEL'İN SİHİRLİ ELLERİ

MALZEMELER

500 GR DOLMALIK BİBER
2,5 SB BULGUR
1/2 BAĞ MAYDANOZ
2 BÜYÜK SOĞAN
2-3 DOMATES
1 YK BİBER SALÇASI
1 YK DOMATES SALÇASI
TUZ,KARABİBER,KURU NANE,KİMYON

YAPILIŞI

Biberler ayıklanır dip kısımlarından delinir.
Tavaya sıvı yağ,salçalar,kavrulur.
Kokusu çıkan salçalara küp doğranan soğanlar eklenir kavrulur.
Karışıma domates ,bulgur ve baharatları  eklenir tuzu gezdirilir ateşten alınır.
Son olarak ince kıyım maydanoz eklenir karıştırılır iç harç hazır edilir.
Biberlerin iç harçla ağız kısımdan biraz aşağıda kalacak şekilde doldurulur.
İç harç ve biberler bitene kadar aynı işleme devam edilir.
Doldurulan biberlere domatesten kapak yapılır.
Biberlerin yarısından aşağıda kalacak şekilde su gezdirilir ateşe verilir.
BULGURLU BİBER DOLMA 20-25 dakika pişirilir.

AFİYET OLSUN......




Paylaş:Facebook Twitter Google+

2 yorum:

  1. biber dolmasını ben de çok severim.bulgurlu da bir iki sefer yapmıştım..elinize sağlık.nefis görünüyor. izlemeeyim sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim Fatmacığım hakikaten bulgurlu harika oluyor ,üstelik daha sağlıklı sevgiler.
      Fatma başaran

      Sil