2 Mayıs 2014 Cuma

Merhabalar.İyi akşamlar.Hafta sonu sofraları için güzel bir alternatif Acem köftesi .Bu yemeği Annem sık sık yapardı  ama bizim evde adı misket köfteydi annemin yaptığı yemekte köfteler daha küçüktü meğerse bizim yıllarca bayıla bayıla yediğimiz yemeğe Acem Köfte deniyormuş.Şimdi ben sizinle Acem Köftemi paylaşmak istiyorum.Cumartesi akşamı için güzel bir ana yemek olmaz mı demeyenler için tarifi altta....
EMEL'İN SİHİRLİ ELLERİ
EMEL'İN SİHİRLİ ELLERİ

MALZEMELER

700 GR KIYMA (dana kıyma)
4 ADET ORTA BOY PATATES
2 ADET SOĞAN 
1 SB PİRİNÇ
1 ÇB KÖFTELİK BULGUR
1 TEPELEME YK BİBER SALÇASI
1 YK DOMATES SALÇASI
3 ADET DOMATES
4 YK SIVI YAĞ
TUZ,KARABİBER

YAPILIŞI

Kıymaya pirinç, köftelik bulgur,rendelenmiş soğanlar alınır yoğrulur.
Yoğrulan kıymadan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılır avuç içinde yuvarlanır.
Tavaya sıvı yağ alınır 2-3 dk kızartılır.
Tencereye sıvı yağ salçalar alınır kavrulur .
Kavrulan salçalara rende domates eklenir sos kıvamı alana kadar pişirilir.
Köfteler salçalı sosa eklenir üzerine bol sıcak su eklenir köfteler 20-25 dk.pişmeye bırakılır.
Köfteler pişmeye yakın patatesler büyük küp şeklinde doğranır eklenir 5 dk kaynatılır yemek ateşten alınır.

AFİYET OLSUN......




Paylaş:Facebook Twitter Google+

0 yorum:

Yorum Gönder