28 Nisan 2014 Pazartesi

Merhabalar.

EMEL'İN SİHİRLİ ELLERİ

  1. MALZEMELER
  2. 500 GR İÇ BAKLA
  3. 5 ADET ENGİNAR ÇANAĞI
  4. 1 ORTA BOY SOĞAN
  5. DEREOTU
  6. 2-3 DAL TAZE SOĞAN 
  7. 1 ADET KÜP ŞEKER
  8. SIZMA ZEYTİNYAĞI
  9. 1 ADET LİMON
  10. YAPILIŞI
  11. Tencereye sıvı yağ ve ince doğranmış soğanlar alınır bira çevrilir.
  12. Tencereye temizlenmiş ,bolca limonla ovulmuş enginar çanakları eklenir.
  13. Tencereye enginarların üzerini geçecek kadar sıcak su eklenir bol limon sıkılır,şekeri eklenir .
  14. Enginarlar yumuşamaya başlayınca kabukları alınmış iç bakla eklenir,orta ateşte pişmeye bırakılır.
  15. Yumuşayan enginarlı iç bakla ateşten alınır.
  16. Enginarlar servis tabağına alınır,üzerine ince kıyılmış dereotu ve  taze soğanlar serpilir,zeytinyağı gezdirilir.
  17. ZEYTİNYAĞLI İÇ BAKLALI ENGİNAR ÇANAKLARI servise hazır.
  18. AFİYET OLSUN.........






Paylaş:Facebook Twitter Google+

1 yorum:

  1. Çok nefis ve pratik bir tarif, elinize saglik, sevgiler:)

    YanıtlaSil