27 Nisan 2014 Pazar

İyi akşamlar.Keyifli bir pazar akşamı için favori lezzetlerimden Etimek Tatlı yaptım.Sütlü Tatlılarla aram bilenler takip edenler biliyor çok iyidir.Akşam yemeğinin yanına ağzımızı tatlandıracak hafif bir lezzet olsa derken bu tatlıyı yapmaya kara verdim.Kızımla birlikte mutfağa girdik ,birlikte güzel bir tatlıyı daha lezzetlendirdik. Bellerimizin sihrini tatlıya aktardık.Pazar akşamına yakışır bir tatlı oldu.Denemek isteyenler için tarifi paylaşmak istedim.

EMEL'İN SİHİRLİ ELLERİ


  • MALZEMELER
  • 1,5 PK ETİMEK 
  • 2 SB ŞEKER
  • 1 LİTRE SÜT
  • 3 YK UN 
  • 2 YK MISIR NİŞASTASI
  • 1 YK TEREYAĞ
  • 2 PK VANİLYA
  • 2 YK ŞEKER
  • 2 SB SICAK SU
  • 1-2 DAMLA LİMON
  • HİNDİSTAN CEVİZİ
  • 1 PK KREM ŞANTİ
  • ÜZERİ İÇİN ŞEKERLEME
  • YAPILIŞI
  • Tavaya şeker alınır tavada şeker karamelize edilir
  • Tencereye süt ,nişasta,un 2 yk şeker alınır karıştırılır.
  • Muhallebi koyulaşana kadar karıştırılır,vanilyalar eklenir.
  • Şeker karamelize olunca 2 bardak sıcak su ve 1-2 damla limon eklenip karıştırılır,bir taşım kaynatılır ateşten alınır.
  • Muhallebi kıvam alınca ateşten alınır,1 yk tereyağ eklenir mikserle hızlı devirde 5 dk çırpılır,soğumaya bırakılır.
  • Dikdörtgen bir borcama etimekler sıralanır, karamel karışım etimeklerin her tarafı ıslatılır.
  • Soğuyan muhallebi etimeklerin üzerine yayılır.
  • Kremşanti bir bardak suyla çırpılır tatlının üzerine yayılır.
  • Üzerine hindistan cevizi serpilir.
  • Dolapta 3-4 saat soğumaya bırakılır.
  • Soğuyan tatlı dilimlenip şekerlemelerle süslenip servis edilir.
  • ETİMEK TATLI hazır.
  • AFİYET OLSUN.......









Paylaş:Facebook Twitter Google+

0 yorum:

Yorum Gönder