8 Nisan 2014 Salı

Mutlu günler .Bugün uzun zamandır yapmak istediğim fakat bir türlü vakit ayırıp ta yapamadığım ,yapımı bugüne nasip olan Sürpriz Baklavayı paylaşmak istedim.. Sonunda yapmayı başardım üstelik sonuçta umduğumdan çok daha iyi oldu.Bu tatlıyı ilk komşu oturmasında tatmıştım.Tadına bayılmış tarifi için ev sahibini hemen sıkıştırıp sonunda tarifi koparmıştım ama üzerinden epey zaman geçmişti bugün yapayım yarın yapayım derken sonunda Sürpriz Baklavamı yaptım çok kıvamında bir tatlı oldu.Baklava yufkası hazır olunca size yalnızca elinizin lezzetini katmak kalıyor. Şerbetini üzerine gezdirin ve lezzetlenmesini bekleyin.Denemek isteyenler olursa tarifi hemen paylaşıyorum.

EMEL'İN SİHİRLİ ELLERİ



                                                  


EMEL'İN SİHİRLİ ELLERİ

  • MALZEMELER
  • 1 PK HAZIR BAKLAVA YUFKASI
  • 125 GR TERE YAĞ
  • 1 ÇB SIVI YAĞ
  • KEK İÇİN
  • 3 YUMURTA
  • 1 SB ÇEVİZ İÇİ(çekilmiş)
  • 1 SB UN
  • 1 ÇB ŞEKER
  • 1 ÇB SVIYAĞ
  • 1/2 PK KABARTMA TOZU
  • ŞERBET İÇİN
  • 4 SB ŞEKER
  • 4 SB SU
  • 3 - 4 ADET TANE KARANFİL
  • 1/4 LİMON SUYU
  • YAPILIŞI
  • Baklava yufkalarını paketten  çıkarıp tepsi genişliğinde kesilir.(tepsiyi yufkaların üzerine koyarak fazlalık kesilir )
  • Tepsiye yufkalar 3'er 'er alınır her tarafı yağlanır.
  • Böylece 21 kat aralar yağlanarak hazırlanır.
  • Keki için 3 yumurta şekerle çırpılır.
  • Sıvıyağ ceviz içi eklenir karıştırılır.
  • Elenmiş unu,kabartma tozu eklenir karıştırılır baklava yufkalarını üzerine yayılır.
  • Üzerine tekrar yağlanmış 3'er kat yufka sıralanır.Böylece 2 kat tamamlanır.
  • Tepsini ortasına küçük tabak yerleştirilir,etrafından havuç dilim kesilir. 
  • Orta kısım kare  yada verev kesilir.
  • Kalan tereyağ tepsinin her tarafına gezdirilir.
  • Önceden ısıtılmış 175 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
  • Tencereye şeker ,su alınır karıştırılır,kaynatılır.
  • İçine karanfil atılır.
  • Kaynayan şerbete,limon sıkılır.Şerbet kıvam alınca soğumaya bırakılır.
  • Pişen baklava sıcak şerbet soğukken şerbeti her tarafına gezdirilir.
  • Baklavanın şerbeti  çekmesi beklenir.
  • SÜRPRİZ BAKLAVA  servise hazır.

  • AFİYET OLSUN...........





Paylaş:Facebook Twitter Google+

2 yorum:

  1. çok lezzetli görünüyor canım.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. CANIM TEŞEKKÜRLER.GERÇEKTEN DE GÜZEL OLDU.DENEMELİSİN !!!

      Sil