7 Nisan 2014 Pazartesi

İyi akşamlar,bugün akşam yemeğinde taze fasulye ve soğanlı bulgur pilavı var.Bulgur pilavını paylaşmak istedim.Bol tereyağlı bol soğanlı bulguru biz çok severiz umarım sizlerde beğenirsiniz.
Şimdiden afiyet olsun.


  • MALZEMELER
  • 2 SU BARDAĞI  BULGUR

  • 2 ORTA BOY SOĞAN

  • 1 ÇAY BARDAĞI ŞEHRİYE 

  • 2 YEMEK KAŞIĞI TERE YAĞ

  • 2 YEMEK KAŞIĞI SIVI YAĞ

  • TUZ

  • YAPILIŞI
  • Tavaya tere yağ sıvı yağ,küp doğranmış soğan,şehriyeler eklenir birlikte kavrulur .

  • Malzemeler kavrulunca bulgur eklenir.

  • Üzerine sıcak su eklenir ,tuzu gezdirilir,orta ateşte bulgur kabarana kadar pişirilir.

  • Soğanlı ,Tereyağlı Bulgur Pilavı servise hazır.
  • AFİYET OLSUN....

Paylaş:Facebook Twitter Google+

2 yorum:

  1. Emelcim en çok yaptığım ve en çok sevdiğim pilavlardan biridir.Soğan ve Şehriyeyi ben az sıvı yağ da kızartıp üzerine bulguru koyup anlattığın teknikle pişiriyorum.Yalnız tek farkla.Ayrı bir tavada pilav piştikten sonra tere yağını iyice köpütüp pilavın üzerine döküyorum ve ortaya inanılmaz bir lezzet çıkıyor.İnan farkı göreceksin.Bir de böyle denemeni tavsiye ederim.Ellerine sağlık canım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım tavsiyen dikkate alındı. Bir daha ki sefere inşallah denerim.Teşekkürler ŞULE YANIK :))

      Sil