8 Şubat 2014 Cumartesi

EMEL'İN SİHİRLİ ELLERİ

MALZEMELER

3 ADET KABAK


8-10 ADET MANTAR


1 ADET PATATES


1 ADET SOĞAN


1 ADET KAPYA BİBER


150 GR RENDE KAŞAR


1 KF SIVI YAĞ


DEREOTU ,KİRAZ DOMATES
YAPILIŞI


KABAKLAR YIKANIR ORTADAN İKİYE KESİLİR,ORTA KISIMLARI KAŞIK YARDIMIYLA ALINIR SICAK SUYATUZ

ATILARAK 2 DK HAŞLANIR.TAVAYA SIVI YAĞ ALINIR MANTARLAR ,SOĞAN KÜP DOĞRANIR,SUYU




ÇEKTİRİLİR.PATATES RENDELENİR ÇOK AZ SOTELENİR.BU ARADA KABAKLAR PİŞİRME KABINA




ALINIR.KABAKLARIN İÇİNE İÇ HARÇ PAY EDİLİR,ÜZERİNE RENDE KAŞAR EKLENİR

.


ÖNCEDEN ISITILMIŞ FIRINDA KAŞARLAR KIZARANA KADAR(10-15 DK)PİŞİRİLİR

.


NOT:ARZUYA GÖRE DERE OTU KİRAZ DOMATESLE SÜSLENİR SICAK SERVİS EDİLİR.





MANTARLI KAŞARLI SANDAL SEFASI YEMEĞİMİZ HAZIR




AFİYET OLSUN.......................





Paylaş:Facebook Twitter Google+

2 yorum:

  1. Kabak dolmasını en çok severim ama bu da hoş görünüyor ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkürler,denemenizi tavsiye ederim çok lezzetli,sevgiler.Mehlika İnanç Akgün

      Sil