26 Ocak 2014 Pazar

Çok sevilen geleneksel lezzetlerden olan un helvası tarifi karşınızdayım .Yapımı kolay lezzeti kıvamı gayet tatmin edici tatlılarımızdan.Annemin köy tereyağıyla yaptığı tatlılardan.Şekillendirmesi kolay ister sıcakken hemencecik yiyebilirsiniz.İster servis için süsledikten sonra afiyetle yenilebilen geleneksel tat.
LEZZETİ ELİMDEN

EMEL'İN SİHİRLİ ELLERİ


MALZEMELER

125 GR TEREYAĞ(arzuya göre magarin)
2 SB UN
1/5 SB ŞEKER
3 SB SU
ÜZERİ İÇİN TARÇIN

YAPILIŞI

YAPIŞMAZ TAVAYA TEREYAĞ ALINIR ERİTİLİR UN EKLENİR,BERABER İYİCE KAVRULUR.
DİĞER BİR KAPTA ŞEKER,SU BİRLEŞTİRİLİR ERİYENE KADAR KARIŞTIRILIR.
KAVRULAN UN' UN ÜZERİNE ŞEKERLİ SU DÖKÜLÜR HIZLI VE DEVAMLI 2-3 DK KARIŞTIRILIR.
TOPARLANAN HELVAYA İSTENİLEN ŞEKİLLER VERİLİR SERVİS TABAĞINA ALINIR.
TARÇINLA SÜSLENİR.

AFİYET OLSUN.........


Paylaş:Facebook Twitter Google+

0 yorum:

Yorum Gönder