2 Ocak 2014 Perşembe

  Merhabalar .Bu tarifi Oktay Ustanın gündüz kuşağı programında görmüştüm.Poaçayı çok beğendim  hemen tarif defterim kayıt ettim.Kat kat olması bende kuruvasan izlenimi uyandırdı fakat bu poaça yumuşacık içine koyarsanız koyun harika olabilecek bir poaça tarif böyle olunca hemen denemeliydim.

EMEL'İN SİHİRLİ ELLERİ

MALZEMELER

1 SB SÜT
1 SB YOĞURT
1 ÇB SIVI YAĞ
2 YUMURTA (sarısı dışına)
1 PK YAŞ MAYA
1 YK ŞEKER
1 YK TUZ
TEREYAĞ(ara katlara sürmek için)
150 GR LOR PEYNİRİ
1/2 DEMET MAYDANOZ
ÇÖREKOTU
4-5 SB UN
NİŞASTA

YAPILIŞI

Karıştırma kabına ılınmış sütü,mayayı parçalayıp 1-2 dakika mayalanmaya bırakılır.
Yoğurdu,sıvı yağı ,yumurta beyazlarını ekleyip iyice karıştırılır.
Karışım homojen kıvam alınca azar azar un eklenir hamur yoğrulur,hamur 15-20 dakika mayalanmaya bırakılır.
Tezgah unlanır hamur rulo yapılır 2 parçaya bölünür.
Bölünen parçalarda 5'er parçaya bölünür ve tabak genişliğinde açılır.
Açılan yuvarlakların aralarına tereyağ sürülür ve üst üste 5'erli olarak sıralanır en üst parçaya tereyağ sürülmez.
Katları birleştirilen poğaça hamuru büyük bir yuvarlak olana kadar açılır.
Açılan yufka 8 parça olacak şekilde kesilir.
Lor peyniri ve ince kıyım maydanoz karabiber tuz birleştirilir iç harç hazır edilir.
Kesilen parçaların geniş kısımlarına iç harç yayılır rulo yapılır.
Bütün hamur ve iç harç bitene kadar işleme devam edilir.
Üzerine yumurta sarısı sürülür çörek otu serpilir.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında  üzeri kızarana kadar pişirilir.
LOR PEYNİRLİ KATMERAN POĞAÇA servise hazır.

AFİYET OLSUN..........







Paylaş:Facebook Twitter Google+

0 yorum:

Yorum Gönder