3 Ocak 2014 Cuma

Merhabalar bugün ki paylaşım sirkeli ve tuzlu bir tarif bir anlamda değişik alışılmışın dışında ağızda dağılan kıyır kıyır dediğimiz kurabiyelerden şimdi buyurun tarife.

EMEL'İN SİHİRLİ ELLERİ

  • MALZEMELER
  • 1 ÇB SİRKE
  • 1 PK MARGARİN (oda ısısında)
  • 1 ÇB SIVI YAĞ
  • 1 YUMURTA (beyazı üstüne)
  •  1 TK  ŞEKER
  • 1 YK TUZ
  • 1 PK KABARTMA TOZU
  • 3-4 BARDAK UN)
  • SUSAM (üzerine )
  • YAPILIŞI
  • KARIŞTIRMA KABINA YUMUŞAK MARGARİNİ, SİRKEYİ, SIVIYAĞI, YUMURTA SARISINI ,TUZU, ŞEKERİ ALIR HEPSİNİ İYİYİCE KARIŞTIRIRIZ.
  • HOMOJEN KIVAM ALAN KARIŞIMA AZAR AZAR ELENMİŞ UNU, KABARTMA TOZUNU EKLER YOĞURURUZ. YOĞRULUP KIVAM ALAN HAMURA İSTEDİĞİMİZ ŞEKİLLER VERİR,ÖNCE YUMURTA BEYAZINA SONRA SUSAMA BATIRIR YAĞLI KAĞIT SERİLMİŞ FIRIN TEPSİSİNE  KURABİYELERİSIRALARIZ.
  • ÖNCEDEN ISITILMIŞ  '175'  DERECE FIRINDA ÜZERİ KIZARANA KADAR PİŞİRİLİR...SOĞUK SERVİS EDİLİR.

  • AFİYET OLSUN..................

  •  




Paylaş:Facebook Twitter Google+

0 yorum:

Yorum Gönder