24 Aralık 2013 Salı

EV YAPIMI MANTI NASIL HAZIR KANIR,MANTI NASIL HAZIRLANIR,KIYMALI MANTI NASIL HAZIRLANIR,ETLİKAYSERİ MANTINASIL HAZIRLANIR,YOĞURTLU SARIMSAKLI MANTI NASIL YAPILIR.
                                                    MALZEMELER

 250 gr kıyma
3 sb un
1 yumurta
1 orta boy soğan
1 tk karabiber
tuz,tozkırmızı biber,kuru nane
2 yk tereyağ
4-5 yk tepeleme süzme yoğurt
1-2 diş sarımsak
5 sb kaynar su

                                                              yapılışı

Yoğurma kabına un alınır ,ortası havuz seklinde açılır , tuzu , yumurtası kırılır karıştırmaya başlanır. Azar azar suyu ekleyip, hamur yoğurulur. Hamur dinlemeye bırakılır ,.Diğer bir kaba kıymayı alıp, rende soğanı ,tuzu, karabiberi ilave edip malzemeler yoğruruz.  Kıymalı  iç harç hazır.

 Düz bir zeminde hamuru açarız.Ne çok ince, ne çok kalın bir yufka elde edilir. Açılan hamur küçük kareler şeklinde kesilir. Karelerin ortalarına, harcımız küçük parçacıklar halinde pay edilir, karecikler kenarlardan birleştirilerek kapatılır .Üzerine un serpilir(yapışmayı,kurumayı engeller)
Kaynayan suya yeterince tuz atılır,  mantılarımız azar azar eklenir.(bir kaç defada)Mantılar kaynayan suyun üzerine çıkınca 1-2 dk beklenir, mantılar alınır.Hepsi tamamlanınca,başka bir kapta hazırlanan ,sarımsaklı yoğurt mantıların üzerine gezdirilir.Tereyağında yaktığımız
naneli,kırmızı biberli sosu  mantıya servisten önce gezdiririz..

                                                 AFİYET OLSUN................ 


                                                             







Paylaş:Facebook Twitter Google+

0 yorum:

Yorum Gönder