26 Aralık 2013 Perşembe

EMEL'İN SİHİRLİ ELLERİ

                                                  MALZEMELER

3 YUMURTA
1SB ŞEKER
2SB SÜT(1SBKREM ŞANTİYE)
1SB SIVIYAĞ
1 SB İRMİK
1 SB HAŞHAŞ
1 SB UN
2 PK VANİLYA
1 PK KABARTMA TOZU
2 SB GAZOZ(SADE )

                          KREMASI İÇİN

1İTRE SÜT
1 SB UN
1 SB ŞEKER
1 PK KREMŞANTİ
ÜZERİ İÇİN MEYVE YADA PASTA SÜSÜ

                            YAPILIŞI

KARIŞTIRMA KABINA; YUMURTA,ŞEKER  ALINIR KARIŞTIRILIR.SÜT ,SIVIYAĞ EKLENİP TEKRAR KARIŞTIRILIR. HAŞHAŞI,İRMİĞİ,ELENMİŞ UNU ,VANİLYAYI,KABARTMA TOZUNU EKLEYİP KEK HAMURU HAZIRLANIR 170 DERECE FIRINDA PİŞİRİLİR.
KEKİMİZ SOĞUYUNCA GAZOZU ÜZERİNE GEZDİRİYORUZ.

                           KREMASI İÇİN

KÜÇÜK BİR TENCEREYE SÜTÜ BOŞALTIYORUZ.UNU,ŞEKERİ  VANİLYAYI EKLEYİP KARIŞTIRIRIZ.KIVAM ALINCAYADEK KARIŞTIRMAYA DEVAM EDİLİR
(topaklanmaması için) KOYULAŞAN   KREMAMIZI OCAKTAN ALABİLİRİZ.
KREMAMIZ SOĞUYUNCA KREMŞANTİYİ HAZIRLAYIP KREMAYA İLAVE EDER 2 DK MİKSERLE HIZLI AYARDA KARIŞTIRIZ. SOĞUYAN KEKİN ÜZERİNE YAYIP MEYVE YADA PASTA SÜSÜYLE SÜSLÜYORUZ. GAZOZLU HAŞHAŞLI KEKİMİZİ DİLİMLİYORUZ ,SERVİSE HAZIR

                          AFİYET OLSUN.................



 

                      

                         


 

Paylaş:Facebook Twitter Google+

1 yorum:

  1. Şerbetin yerini gazoz aldı . Lezzetini katladı . Sizde deneyin ve kekenize yeni bir yorum kattın !!!!!!!!!!!!!!!!

    YanıtlaSil