22 Mayıs 2015 Cuma

Merhabalar bahar geldi geliyor derken yaza neredeyse göz kırpar olduğumuz şu günlerde çarşı pazar tezgahlar iyice renklendi çeşitlendi.Erik,kayısı,kiraz,malta eriği derken mis kokulu çileklerde en sonunda raflarda yerlerini aldı.Hal böyle olunca beni de reçel yapma telaşı sardı .Pazardan küçük mis gibi kokan tam mevsiminde çilek alındı ve reçeli yapıldı .Eşim kızım ve ben kahvaltıda keyifle tüketiyoruz küçük prensesim de inşallah gelecek yıl reçelin tadına bakar .Çilek zamanı geldince  bende reçelimi yapıp sizlerle paylaşmak istedim.Buyurun tarife.
EMEL'İN SİHİRLİ ELLERİ
EMEL'İN SİHİRLİ ELLERİ

MALZEMELER

1 KG KÜÇÜK KOKULU ÇİLEK

1 KG TOZ ŞEKER

1 ADET LİMON

YAPILIŞI

Çilekler yıkanır sapları ayıklanır.Kevgirde bekletilir iyice suyu süzülür.

 Ayıklanıp temizlenen  çilekler ortadan ikiye kesilir ve derin bir tencereye alınır.

Doğranan çileklerin üzerine birebir ölçüde şekeri gezdirilir ve bir gece bekletilir.

Tencereyi orta ateşe alıp reçeli arada bir karıştırıp 20 dakika kaynamaya bırakırız.

Kaynayan  reçelin üzerinde biriken köpükleri alınır, böylelikle reçel hem daha  kıyamlı hemde daha berrak  görünür.

Kaynamakta olan ve kıvam almaya başlayan reçele limonun suyu eklenir ve 5-10 dakika daha kısık ateşte bırakıldıktan sonra
ateşten alınır soğutulur ve kavanozlara alınır.

ÇİLEK REÇELİ servise hazır.


AFİYET OLSUN.........







Paylaş:Facebook Twitter Google+

0 yorum:

Yorum Gönder