1 Ekim 2014 Çarşamba

Uzun bir aradan sonra tekrar merhabalar.Uzun süredir bel ağrısından mütevellit yatmaktaydım bu sebepten bloğuma hiç zaman ayıramadım: bugün biraz toparlandım ve mutfağıma büyük bir heyecanla girdim hamur yoğurma istediğimi ve poğaça yemek istediğimi fark ettim ve sonuç işte şimdi sizlerle buyurun tarife .........
ÖRGÜ POĞAÇA TARİFİ,DEĞİŞİK POĞAÇA TARİFİ,POĞAÇA NASIL YAPILIR,POĞAÇA NASIL YAPILIR,ÖRGÜ POĞAÇA NASIL YAPILIR,PEYNİRLİ DEĞİK POĞAÇA

EMEL'İN SİHİRLİ ELLERİ


EMEL'İN SİHİRLİ ELLERİ

MALZEMELER

1 PK INSTAND MAYA

2 SB ILIK SÜT

1 SB SIVI YAĞ

2 YUMURTA ( 1 sarısı dışına )

1 YK ŞEKER

1 YK TUZ

4-4,5 SB UN 

ÜZERİ İÇİN ÇÖREK OTU,HAŞHAŞ,SUSAM

İÇ HARÇ İÇİN

3 ADET HAŞLANMIŞ PATATES

1/2 BAĞ MAYDANOZ

TUZ,KARABİBER

YAPILIŞI

Yoğurma kabına ılık süt,sıvı yağ ,şeker,maya alınır iyice karıştırılır ve 15 dk karışım mayalanmaya bırakılır.
Ardından yumurta , tuzu elenmiş uzu azar zar eklenir ve yumuşak ele yapışmayan bir hamur hazırlanır ve hamur tekrar 1 saat mayalanmaya bırakılır üzerine nemli bir bez örtülür.
Hamur mayalnadıktan sonra mandalina büyüklüğünde parçalar koparılır ve düz bir zeminde incecik açılır ve kenarlarından kesikler açılır.
Patatesler soyulur parçalanıp ezilir maydanozlar incecik üzerine doğranır tuzu karabiberi eklenir. iç harç hazır.
Hazır edilen hamurun ortasına iç harç yayılır ve kenarları ortada birleştirilir ve örgü şekli almış poğaça tepsiye alınır.
Hamur ve iç harç bitene kadar poğaçalar hazırlanır.
 Sarısını ayırdığımız yumurtayı poğaçaların üzerine sürerek çörek otu gezdirir,fırına gitmeye hazır ederiz.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
PATATESLİ ÖRGÜ POĞAÇA SERVİSE HAZIR.





Paylaş:Facebook Twitter Google+

0 yorum:

Yorum Gönder