10 Nisan 2014 Perşembe

Merhabalar.Mutlu günler .Dün akşam misafirlerim vardı onlar için hazırladığım ikramlardan Yalancı Su Böreğini sizlerle paylaşmak istedim.Bizim evde bolca tüketilen bir börektir ,kahvaltıda,akşamları çayı yanında, eşim kızım ve ben çok severek yiyoruz.Misafirlerime hazırlamaktan çok mutlu olduğum tatlardan ,gönül ister ki el açma su böreği hazırlayayım ama elden bu kadarı geliyor.Aman böylesi de güzel oluyor deyip yiyenlerdenim sizde su böreğini seven ama kolayı olsun diyenlerdenseniz işte size kolay lezzetli su böreği.Patatesli Yalancı Su Böreği şimdiden afiyet olsun....

YALANCI SU BÖREĞİ''PATATESLİ''

EMEL'İN SİHİRLİ ELLERİ


EMEL'İN SİHİRLİ ELLERİ

  1. MALZEMELER
  2. 5 YUFKA 
  3. 5 YUMURTA
  4. 2 SB SÜT
  5. 2 SB SU
  6. 1 SB SIVI YAĞ
  7. 4 BÜYÜK PATATES
  8. 1/2 BAĞ MAYDANOZ
  9. KARABİBER,TUZ
  10. ÇÖREK OTU,SUSAM
  11. YAPILIŞI
  12. Derin bir kaba yumurtalar kırılır,süt ,su,sıvı yağ eklenir karıştırılır.
  13. Patatesler yıkanır,haşlanır.
  14. Haşlanan patatesler soyulup,ufalanır maydanoz ince kıyılır tuzu karabiberi eklenir iç harç hazır edilir.
  15. Tepsiye 1.yufka alınır serilir.
  16. 2.yufka sıvı karışıma batırılır ikiye ayrılır ve tepsiye yerleştirilir.
  17. Hazırlana iç harç tepsinin her tarafına yayılır.
  18. 3.yufkada sıvıya batılır yine  ikiye ayrılır tepsiye yerleştirilir.
  19. 4.yufkada aynı şekilde tepsiye serilir.
  20. Tepsinin tabanında kalan yufkanın kenar kısımlarını ortaya doğru toparlar kalan sıvı tepsiye gezdiririz.
  21.  Böreği fırına vermeden önce keser önceden ısıtılmış 175 derece fırında 25-30 dakika pişiririz.
  22. Patatesli Yalancı Su Böreği servise hazır .
  23. AFİYET OLSUN......







Paylaş:Facebook Twitter Google+

2 yorum: